BERIŠA: Država umešana u pljačku 10 MILIONA evra na aerodromu! Isti scenario su koristili i ranije, a evo koga će okriviti!
Foto: EPA / Malton Dibra

pljačka u tirani

BERIŠA: Država umešana u pljačku 10 MILIONA evra na aerodromu! Isti scenario su koristili i ranije, a evo koga će okriviti!

Planeta -

Bivši albanski predsednik i premijer Sali Beriša tvrdi da je u krađu od 10 miliona evra koja se dogodila na međunarodnom aerodromu u Tirani umešana država.

"Ovo je predizborna krađa, koju su organizovali određeni segmenti države. Sa identičnim scenarijem iz 2016. godine zajedno sa državnim bankrotom. Sa izvrsnom preciznošću koja može da se postigne uz učešće aerodromskih bezbednosnih elemenata iz Uprave za civilno vazduhoplovstvo. Ovo je scenario države. Ne postoje kriminalci u svetu koji mogu da organizuju identični scenario po drugi put", istakao je Beriša gostujući na tiranskoj televiziji Ora njuz.

foto: Profimedia

On smatra da u vezi krađe neće biti uhapšeno ni jedno lice, već da će država iscenirati nekog počinioca, kome će dati 100. 000 evra i osuditi ga na dve godine zatvora, pa osloboditi, navodi portal a1on.

Tokom krađe koja se dogodila 9. aprila popodne, u delu za prtljag u avionu koji je trebalo da leti na liniji Tirana-Beč, bilo je ukradeno 10 miliona evra koji su bili u vlasništvu tri banke. U pucnjavi sa policijom ubijen je jedan od četvoro lopova.

Nakon ovog događaja, o bezbednosti na tiranskom aerodromu brine državna policija, umesto privatna agencija, dok su u spoljnom delu aerodroma raspoređeni pripadnici albanske vojske iz specijalne jedinice "Komandosi" i vojna policija.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Malton Dibra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track