JEZIVO OTKRIĆE U ZATVORENOJ ŠKOLI: Više od 100 tela dečaka krišom zakopano! Bivši učenici tvrde da ih ima mnogo više! (VIDEO)
Foto: Profimedia

kao u logoru

JEZIVO OTKRIĆE U ZATVORENOJ ŠKOLI: Više od 100 tela dečaka krišom zakopano! Bivši učenici tvrde da ih ima mnogo više! (VIDEO)

Planeta -

Istražitelji su pronašli još 27 sumnjivih grobnica u blizini ozloglašenje reformske škole na Floridi kada su radnici angažovani da bagerima raščiste skladište za gorivo.

Tokom radova su primećene anomalije u zemlji i ispostavilo se da je reč o grobnicama u blizini državne škole za dečake Dožer, rekli su zvaničnici.

Škola je u medijima postala poznata nakon otkrivanja slučajeva zlostavljnja i ubistava dece tokom svoje 111 godina duge istorije. Reč je o školi za mlade prestupnike, jednoj od najvećih u SAD koja je konačno zatvorena 2011. godine.

Zajedno sa najnovijim otkrićem broj pronađenih grobnica se popeo na 82 iako su istraživači sigurni da ih realno ima više od 100.

Izviđač radova je pripremao teren za čišćenje zagađenog zemljišta u Mariani, na Floridi, koristeći radar koji snima ispod površine zemlje, kada su radnici otklrili nešto nalig neobeleženim grobovima. Sudeći po izveštaju, tela su sahranjivana bez nekog posebnog reda ili obrasca.

"Ovakva nasumičnost se može očekivati na tajnim iili neformalim grobljima" navodi se u izveštaju. Predloženo je da se oblast tretira kao groblje dok se ne sprovede detaljnija istraga.

I guverner Floride je zatražio da se sprovede istraga u vezi sa ovim slučajem.

Grupa nekadašnjih učenika ove škole, poznati kao dečaci Bele kuće, prvi put su izašli u javnost sa tvrdnjama o zlostavljanju u ovoj instituciji još 2.000. godine.

"Pokušavali smo da kažemo državi Florida da tamo ima još tela koja su odavno zakopana" rekao je jedan od njih, Brajan Midlton.

Mnogo ozbiljnije tvrdnje izneo je drugi bivši učenik Teri Brns.

"Ukoliko bi odlučili da skeniraju ceo kampus, garantujem da bi našli još 200-300 dečaka pokopanih tamo" rekao je on i dodao: "To je zapravo bio koncentracioni logor za dečake".

On je tamo proveo 9 meseci '60-ih godina. Sećanja na stalne batine koje je dobijao od zaposlenih ga i dan danas proganja.

Forenzičari su 2016. godine pomoću moderhih tehnologija uspeli da identifikuju 26 tela dečaka.

Kurir.rs / Abcactionnews.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja