Najnovije vesti

TRAMP BI JOJ PREPUSTIO FOTELJU: Ivanku bi bilo teško pobediti ako bi se kandidovala za predsednika SAD! Ima nešto u genima!
Foto: AP / Manuel Balce Ceneta

bela kuća

TRAMP BI JOJ PREPUSTIO FOTELJU: Ivanku bi bilo teško pobediti ako bi se kandidovala za predsednika SAD! Ima nešto u genima!

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp tvrdi da bi njegova najstarija ćerka Ivanka potencijalno mogla da krene njegovim stopama i kandiduje se za predsednika SAD.

"Ako ikada bude htela da se kandiduje za predsednika, mislim da bi je bilo veoma, veoma teško pobediti. Veoma je smirena...Video sam je pod ogromnim stresom i pritiskom. Reaguje vrlo dobro - to je obično genetska stvar", rekao je Tramp u intervjuu za "Atlantik", koji prenosi politico.eu.

Tramp je i ovog puta pomenuo da je razmišljao da svoju ćerku kandidujeje za predsednicu Svetske banke Nazivajući je "prirodnim diplomatom". Tramp je naveo da bi bila sjajna i u Ujedinjenim nacijama, ali je dodao da je zbog javnosti odustao od ideje da je predloži za Svetsku banku.

foto: AP / Manuel Balce Ceneta

"Da sam to uradio, oni bi rekli nepotizam, a to ne bi imalo nikakve veze sa nepotizmom. Ona bi bila neverovatna", rekao je Tramp.

Inače, njegova ideja da na upražnjeno mesto predsednika Svetske banke imenuje ćerku izazvala je tada reakciju predsednikovih protivnika.

foto: AP / Evan Vucci

Ivanka Tramp, trenutno viši savetnik u Trampovom kabinetu, dugo je bila predmet velikog interesovanja izvan Bele kuće. Kada se prvi put pridružila Beloj kući, neki su je videli kao umereniju prirodu u poređenju sa predsednikovom impulsivnom i tvrdokornom, sugerišući da bi mogla uticati na oca u pitanjima kao što su klimatske promene i LGBT prava.

Predsednik je na kraju imenovao podsekretara trezora za međunarodne poslove Dejvida Malpasa za predsednika Svetske banke, a njegova nominacija je jednoglasno prihvaćena prošle nedelje.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Manuel Balce Ceneta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...