BRITANCI DROGIRANI KRENULI NA RUSE: Kod sedmoro mornara na nuklernoj podmornici kokain pronađen u poslednji čas! (VIDEO)
Foto: EPA

suspendovani

BRITANCI DROGIRANI KRENULI NA RUSE: Kod sedmoro mornara na nuklernoj podmornici kokain pronađen u poslednji čas! (VIDEO)

Planeta -

Sedmoro mornara britanske nuklearne podmornice HMS Talent koji su trebali da započnu operaciju praćenja ruske podmornice u Severnom moru, uoči isplovljavanja su bili suspendovani zbog upotrebe kokaina

Prema podacima britanskog tabloida, nakon dolaska podmornice u morsku bazu u Devonport, gde posada treba da se pripremi za „tajnu misiju“ na Arktiku, deo mornara je posetio žurku, nakon koje je pao na testu na narkotike, prenosi Dejli Mejl.

Nakon potvrde rezultata analiza mornari su bili predati vojnoj policiji, dok je isplovljavanje HMS Talent bilo odloženo.

Razlog za odlaganje nije naveden, ali, kako piše Dejli mejl, isplovljavanje zahteva prisustvo cele posade podmornice.

Nuklearna podmornica HMS Talent (S 92) — šesta je u seriji podmornica klase Trafalgar kraljevske Ratne mornarice Velike Britanije. Ona je počela da se koristi u maju 1990. godine i nosi krstareće rakete „Tomahavk".

Sličan skandal na britanskoj floti se desio i 2017. godine. Tada je zbog upotrebe narkotika otpušteno devet mornara sa podmornice HMS Vigilant.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track