ZBOG TRAMPOVOG TVITA PRIMA PRETNJE SMRĆU Afroamerička kongresmenka tvrdi: Desničarsku mržnju ohrabruje predsednik SAD!
Foto: AP

jasno

ZBOG TRAMPOVOG TVITA PRIMA PRETNJE SMRĆU Afroamerička kongresmenka tvrdi: Desničarsku mržnju ohrabruje predsednik SAD!

Planeta -

Članica američkog Kongresa redova demokrata Ilhan Omar izjavila je danas da joj sve više prete smrću, pošto je američki predsednik Donald Tramp na svom Tviteru objavio video u kome ona negira da je 2011. godine bio teroristički napad u Njujorku.

"To ugrožava živote i mora da prestane", rekla je Omarova, optužujući Trampa za podsticanje desničarskog ekstremizma, prenosi AP.

Ona je dodala da su nasilni zločini i druga dela iz mržnje desničarskih ekstremista i belih rasista su u porastu u SAD i širom sveta. "Ne možemo više da ignorišemo da ih ohrabruje najviši zvaničnik u zemlji. Mi smo svi Amerikanci", rekla je Ilhan Omar.

Njena izjava usledila je pošto je članica Predstavničkog doma Nensi Pelosi saopštila da je preduzela korake kako bi obezbedila bezbednost članice Kongresa i pozvala Trampa da ukloni video.

Ubrzo pošto se Pelosijeva oglasila i video je uklonjen kao pinovan Tvir, ali nije izbrisan. Ipak, Nensi Pelosi je najavila da će nastaviti da prate pretnje upućene Omarovoj i pozvala Trampa da ne ohrabruje takvo ponašanje.

Tramp je objavio video u kome je Omar za napad 11.septembra 2001. godine rekla da su tu "neki ljudi nešto uradili".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track