CEO SVET IH TRAŽI, USLIKANI SAT PRED POŽAR U NOTR DAMU: Otac se igrao sa ćerkicom ispred katedrale, a onda je buknula VATRA! (FOTO, VIDEO)
Foto: printscreen Tweet

fotografija koja je zapalila društvene mreže

CEO SVET IH TRAŽI, USLIKANI SAT PRED POŽAR U NOTR DAMU: Otac se igrao sa ćerkicom ispred katedrale, a onda je buknula VATRA! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Neposredno pred izbijanje požara u pariskoj katedrali Notr Dam snimljena je fotografija koja je zapalila društvene mreže

Samo sat vremena pre nego što je razorni požar zahvatio poznatu parisku katedralu Notr Dam, otac i ćerka snimljeni su kako se veselo igraju ispred istorijskog spomenika, a fotografija je od tada postala viralna.

Fotografija je snimljena pre zalaska sunca i požara koji je osvetlio parisko nebo i koji je lokaliziran oko tri sata ujutro, nakon što je prvo progutao toranj, a ubrzo i čitav krov.

Bruk Vindzor kaže da je snimila fotografiju oca i ćerke koji su uživali ispred 850 godina starog spomenika, koji godišnje poseti do 14 miliona turista.

"Umalo sam prišla tati i pitala ga želi li fotografiju. Sada bih volela da jesam. Tviteru, imaš li neku magiju, pomozi da ih pronađemo", napisala je, a njen post je postao viralan.

Otac još uvek nije identifikovan, ali fotografija je već završila u brojnim medijima i verovatno je samo pitanje vremena kad će biti pronađen.

Fotografija je za kratko vreme imala 100.000 deljenja i 200.000 lajkova.

Da podsetimo u razornom požaru koji je zahvatio Notr Dam simbol Pariza i Francuske uništeni su glavni toranj i veći deo krova na vekovima staroj katedrali, ali su dva zvonika i glavna konstrukcija očuvani.

Spasena je i većina umetničkih dela zahvaljujući velikoj požrtvovanosti 400 vatrogasaca koji su se borili gotovo devet sati sa vatrenom stihijom.

Kurir.rs/usatoday.com

Foto printscreen Tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track