ČUDO U NOTR DAMU: Vatrogasci utrčali u plamen i krenuli ka oltaru, kad su ugledali NEVEROVATAN PRIZOR! (VIDEO)
Foto: EPA/Tweet

SLIKA ZA PAMĆENJE

ČUDO U NOTR DAMU: Vatrogasci utrčali u plamen i krenuli ka oltaru, kad su ugledali NEVEROVATAN PRIZOR! (VIDEO)

Planeta -

Vatrena stihija koja je juče šokirala Parižane nemilosrdno je gorela satima uništavajući segmente istorijske Katedrale Notr Dam.

Požar je bio toliko snažan da su vatrogasci tek u jutarnjim časovima mogli da uđu u katedralu, a tamo ih je sačekalo nešto toliko neverovatno da je postalo jedna od glavnih tema svetskih medija.

Spaljeno drvo, zauvek uništena umetnička dela, delovi urušenog krova i tornja, pepeo, garež, a u sredini svega toga - netaknut centralni krst.

To je bio prizor koji je sačekao vatrogasce koji su se devet sati bolili sa vatrenom stihijom i uspeli da spasu Notr Dam od potpunog rušenja.

Ovu čudesnu scenu zabeležila je i kamera, tako da će ostati zapamćen ovaj magični trenutak u sećanju ljudi koji su rizikovali svoje živote u pokušaju da spase jedan od simbola Pariza.

Inače, pokrenuta je istraga požara u kojem je uništen veliki deo katedrale, a nakon što su vatrogasci saopštili da je požar ugašen, arhitekte i stručnjaci su počeli sa procenom štete i pokušavaju da utvrde da li je ovaj istorijski spomenik trenutno stabilan.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA/Tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track