Najnovije vesti

ČUDO U NOTR DAMU: Vatrogasci utrčali u plamen i krenuli ka oltaru, kad su ugledali NEVEROVATAN PRIZOR! (VIDEO)
Foto: EPA/Tweet

SLIKA ZA PAMĆENJE

ČUDO U NOTR DAMU: Vatrogasci utrčali u plamen i krenuli ka oltaru, kad su ugledali NEVEROVATAN PRIZOR! (VIDEO)

Planeta

Vatrena stihija koja je juče šokirala Parižane nemilosrdno je gorela satima uništavajući segmente istorijske Katedrale Notr Dam.

Požar je bio toliko snažan da su vatrogasci tek u jutarnjim časovima mogli da uđu u katedralu, a tamo ih je sačekalo nešto toliko neverovatno da je postalo jedna od glavnih tema svetskih medija.

Spaljeno drvo, zauvek uništena umetnička dela, delovi urušenog krova i tornja, pepeo, garež, a u sredini svega toga - netaknut centralni krst.

To je bio prizor koji je sačekao vatrogasce koji su se devet sati bolili sa vatrenom stihijom i uspeli da spasu Notr Dam od potpunog rušenja.

Ovu čudesnu scenu zabeležila je i kamera, tako da će ostati zapamćen ovaj magični trenutak u sećanju ljudi koji su rizikovali svoje živote u pokušaju da spase jedan od simbola Pariza.

Inače, pokrenuta je istraga požara u kojem je uništen veliki deo katedrale, a nakon što su vatrogasci saopštili da je požar ugašen, arhitekte i stručnjaci su počeli sa procenom štete i pokušavaju da utvrde da li je ovaj istorijski spomenik trenutno stabilan.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA/Tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...