EVROPOSLANICA KAŽNJENA ZBOG MALTRETIRANJA ASISTENTA: Tražila od zaposlenih da rade prekovremeno, a čoveku na bolovanju da radi noću
Foto: Printscreen Youtube

mobing

EVROPOSLANICA KAŽNJENA ZBOG MALTRETIRANJA ASISTENTA: Tražila od zaposlenih da rade prekovremeno, a čoveku na bolovanju da radi noću

Planeta -

Portugalska poslanica u Evropskom parlamentu Marija Žoao Rodrigez proglašena je krivom za psihološko maltretiranje svog asistenta i snosiće kaznu, objavio je na plenarnoj sednici Pavel Telička, potpredsednik EP-a.

"Nakon što je pročitao pisanu izjavu i čuo njenu stranu priče, predsednik EP doneo je odluku da kazni Mariju Žoao Rodrigez zbog njenog ponašanja prema akreditovanom asistentu parlamenta, a koje se smatra psihološkim maltretiranjem", rekao je Telička, a preneo Politiko.

Razmatrano je devet posebnih optužbi protiv Rodrigezove, uključujući pokušaje da smanji radne sate i platu zaposlene nakon povratka sa porodiljskog odsustva, da je naredila zaposlenom na bolovanju da završava kasnonoćne zadatke i zahtevala da zaposleni rade duže radne vreme nego što je predviđeno.

U svojoj izjavi Rodrigezova je navela da je "bilo momenata rada pod pritiskom u njenom timu", ali da su dorasli izazovu i da su uživali u pruženoj prilici. Rodrigezova je bila koordinator radne grupe socijalističkog bloka i imala je ključnu ulogu u kreiranju platforme levog centra za izbore za Evropski parlament sledećeg meseca.

Nametnute sankcije mogu da nanesu težak udarac za vladajuću Socijalističku partiju Portugala i Progresivnu alijansu socijalista i demokrata, drugoj po veličini poslaničkoj grupi u Evropskom Parlamentu, navodi olitiko.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track