NOVA PRAVILA FEJSBUKA: U Velikoj Britaniji trajno zabranili stranice ekstremnih desničara i profile osoba koje su ih vodile!
Foto: AP / Thibault Camus

menjaju politiku

NOVA PRAVILA FEJSBUKA: U Velikoj Britaniji trajno zabranili stranice ekstremnih desničara i profile osoba koje su ih vodile!

Planeta -

Mnogobrojne organizacije i pojedinci iz Velike Britanije trajno su uklonjeni sa Fejsbuka i proglašeni opasnim.

Fejsbuk je trajno zabranio profile brojnih organizacija ekstremnih desničara poput Britanske nacionalne stranke, Engleske odbrambene lige ili organizacije Britanija prva. Proglašene su stranicama “opasnih pojedinaca i organizacija” i na toj osnovi zabranjene su i trajno uklonjene.

Zabranjeni su i profili osoba koje su vodile te stranice. Zabrana se ne odnosi samo na te grupe ili njihove čelne ljude. Osim toga, Fejsbuk je zabranio objave u kojima se hvale spomenute organizacije ili osobe ili im se daje podrška.

Ukupno je uklonjeno 12 računa organizacija i njihovih čelnih ljudi ili osnivača Fejsbuk grupa.

Fejsbuk je u svom saopštenju poručio da osobama ili organizacijama koje šire mržnju, napadaju ili pozivaju na izolaciu drugih na osnovu toga ko su, nema mesta na Fejsbuku.

“Pod svojom politikom, koja se bavi opasnim pojedincima i organizacijama, zabranili smo one koji šire mržnju i nasilje ili su uključeni u dela mržnje i nasilja”, izjavili su.

Dodali su da pojedincima i organizacijama koje su zabranili u Velikoj Britaniji, a koji su kršili njihova pravila ponašanja na Fejsbuku, u budućnosti više neće biti dopuštena prisutnost na Fejsbuku ni Instagramu.

“Objave i drugi sadržaj u kojem im se daje podrška ili se hvalei takođe će biti zabranjeni. Nastavićemo da procenjujemo organizacije, pojedince, stranice, grupe i sadržaj koji se objavljuje i procenjivaćemo da li su u suprotnosti sa našim standardima”, stoji u saopštenju.

Ultradesničarska grupa, Međunarodni vitezi templari, oglasila se i poručila kako su zgroženi zabranom. Poručuju kako istražuju koje su im pravne opcije.

Kurir.rs/Index.hr

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track