Najnovije vesti

DRAMA NA FLORIDI! SUMNJIVI AVION USTREMIO SE NA TRAMPOVU VIKENDICU: Vojska odmah digla lovce F-16,  pilot nije reagovao na upozorenja!
Foto: printscreen Yt

američki predsednik na odmoru

DRAMA NA FLORIDI! SUMNJIVI AVION USTREMIO SE NA TRAMPOVU VIKENDICU: Vojska odmah digla lovce F-16, pilot nije reagovao na upozorenja!

Planeta

Tokom Trampove posete letovalištu Mar a Lago, morala je da interveniše i federalna administracija koja je morala da "otera" iz vazdušnog prostora privatnu letelicu.

Naime, kako navodi Sputnjik internešenel, tokom kratke posete amerikog predsednika poznatom letovalištu na Palm Biču u Floridi, federalna vazduhoplovna administracija izdala je privremenu zabranu letova u zoni od 10 milja iznad Mar a Laga.

Međutim, američke vazduhoplovne vojne snage morale su ipak da intervenišu jer je jedan privatni avion ušao u zonu privremene zabrane letova. Dignuti su lovci F-16, pošto pilot letelice nije reagovao na upozorenje kontrole letenja da se ne približava zoni privremene zabrane letova.

Američke vazduhoplovne snage saopštile su da su ka toj letelici odmah poslati lovac F- 16 i vojni helikopter, koji su uspeli brzo da "oteraju" nezvanog gosta.

Podseća se da je uobičajena procedura da se takve zabrane letova uvode kada američki predsednik Donald Tramp svrati u svoj risort u Mar a Lagu, a navodi se i da je samo u prvoj godini, američka avijacija preswrela i oterala 73 letelice.

 

Kurir.rs/Sputnjik

Foto printscreen

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...