Najnovije vesti

UBICA BUGARSKE NOVINARKE DOBIO 30 GODINA ROBIJE: Rekao da je bio pijan i drogiran, pa su se posvađali a onda je udario, silovao i ubio
Foto: AP

kazna za gnusan zločin

UBICA BUGARSKE NOVINARKE DOBIO 30 GODINA ROBIJE: Rekao da je bio pijan i drogiran, pa su se posvađali a onda je udario, silovao i ubio

Planeta

Bugarski sud osudio je na 30 godina zatvora čoveka optuženog da je silovao i ubio televizijsku novinarku. Dvadesetjednogodišnji Severni Krasimirov pojavio se danas u lisicama i okružen policijom u regionalnom sudu u severnom gradu Ruseu gde se ranije izjasnio krivim i tražio brzo izricanje kazne.

 

Telo novinarke Viktorije Marinove pronadjeno je kod Dunava u Ruseu 6. oktobra prošle godine. Istražitelji su naveli da je ona bila silovana, udarena u glavu i ugušena.

 

Krasimirov je ranije rekao da je 6. oktobra bio pod uticajem alkohola i droge kada je ušao u spor sa ženom koju nije poznavao. On je rekao da ju je udario u lice i bacio u žbunje, ali da se ne seća šta se desilo posle toga.

 

Istražitelji su zaključili da je Krasimirov delovao samostalno.

 

Krasimirov je uhapšen u Nemačkoj gde je pobegao i izručen je Bugarskoj nedelju dana posle ubistva. Time što se izjasnio krivim on je izbegao maksimalnu, doživotnu kaznu zatvora. On ima 15 dana prava da podnese žalbu na izrečenu kaznu.

 

(Kurir.rs/Beta-AP/Foto: AP)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...