Najnovije vesti

BAZEN POTOPIO MANILU: Jedan snimak pokazao sav užas zemljotresa na Filipinima (VIDEO)
Foto: Screenshot

strava

BAZEN POTOPIO MANILU: Jedan snimak pokazao sav užas zemljotresa na Filipinima (VIDEO)

Planeta

Filipine je juče pogodio snažan potres magnitude 6,3 po Rihteru zbog kog su se tresle mnoge zgrade, a stanovnici su panično tražili mesta gde bi se mogli skloniti, piše Gizmodo.

Snimke potresa uskoro su se pojavile na društvenim mrežama, a dve su svima pogotovo zapele za oko. Naime, radi se o snicima izlivanja ogromnih količina vode sa solitera u okrugu Binondo u gradu Manili. Prema lokalnim izveštajima, voda je padala iz bazena koji se nalazi na penthaus nebodera.

 

Zgrada naziva Ankor Skajsjuts relativno je nedavno izgrađena a zvanično je otvorena 2015. Jedna je od najviših zgrada i smatra se najvišom građevinom svih kineskih četvrti na svetu koje se nalaze van Kine.

 

Portal Manila Buletin Onlajn objavio je oba video-snimka na Jutjubu, na kojima se vidi kako je voda duž nebodera padala nekih 190 metara da bi se zatim raspršila u vlažnu izmaglicu.

Epicentar potresa nalazio se oko 60 kilometara severozapadno od Manile. Prema dosadašnjim informacijama, poginulo je najmanje pet osoba.

 

Radi se o području kojeg često pogađaju potresi, ali, na svu sreću, jučerašnji potres nije bio toliko razoran kao neki iz nedavne prošlosti.

 

Kurir.rs/Index.hr
Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...