Najnovije vesti

BRAT I SESTRA PREŽIVELI EKSPLOZIJU, PA STRADALI NEKOLIKO MINUTA KASNIJE: Kad ih je otac video, morao je da donese najtežu odluku u životu
Foto: Youtube/Printscreen

najteži dan u životu

BRAT I SESTRA PREŽIVELI EKSPLOZIJU, PA STRADALI NEKOLIKO MINUTA KASNIJE: Kad ih je otac video, morao je da donese najtežu odluku u životu

Planeta

Brat i sestra Danijel Linsi (19) i Ameli (15) poginuli su u uskršnjem bombaškom napadu na Šri Lanku.

Broj mrtvih u terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 310, a ranjeno je više od 500 ljudi.


Među poginulima je najmanje 35 stranaca, a među njima su i Danijel i Ameli.

Oni su doručkovali su u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspeli su da izbegnu napad, međutim, kad su istrčali ispred hotela, poginuli su u drugoj eksploziji.

foto: EPA/M.A. PUSHPA KUMARA

"Moji brat, sestra bili su iza mene, i otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe", rekao je stariji brat Dejvid (21).

 

Da stvar bude gora, otac Metju Linsi je morao da izabere koje će od svoje dvoje, teško povređene dece prvo odvesti do hitne pomoći i bolnice. Na kraju su oboje preminuli.

Sina je nosio niz stepenice iz restorana, u kojem su teroristi ciljano napali strane turiste. Ameli je ostavio u restoranu verujući da je njena povreda manje ozbiljna od Danijelove.

 

Na putu do bolnice pokušao je da oživi sina, ali nije uspeo. Kasnije je saznao da je i Ameli preminula od povreda.

 

David kaže da je cela njegova porodica bila pogođena tom eksplozijom, ali su on i otac uspeli da prežive.

 

Ispričao je kako je taj put u Šri Lanku trebalo da bude nezaboravno putovanje i kako su bili vrlo srećni i uzbuđeni što će provesti malo vremena zajedno kao porodica.

 

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...