Najnovije vesti

SVE ZANIMA KO JE NOVA PRVA DAMA UKRAJINE: 16 godina je u braku sa Zelenskim, a evo kako je reagovala kad je čula da glumac hoće da se kandiduje za predsednika! (VIDEO)
Foto: AP

IZNENAĐENJE NA UKRAJINSKIM IZBORIMA

SVE ZANIMA KO JE NOVA PRVA DAMA UKRAJINE: 16 godina je u braku sa Zelenskim, a evo kako je reagovala kad je čula da glumac hoće da se kandiduje za predsednika! (VIDEO)

Planeta

Posle ubedljive pobede Vladimira Zelenskog na predsedničkim izborima u Ukrajini poraslo je interesovanje i za njegovu suprugu, Jelenu Zelensku (41), sa kojom je u braku od 2003. godine.

Iako je sa Zelenskim išla u istu školu, ali ga tada nije poznavala. Završila je Građevinski fakultet u Krivom Rogu, gde je i upoznala budućeg muža, ali nikada nije radila u struci.

foto: AP

Nova prva dama Ukrajine radi u studiju "Kvartal 95", čiji je vlasnik sam Zelenski, a prema poreskoj prijavi, Jeleni pripada 0,01 odsto kompanije. Osim toga, prema istim podacima, Zelenskoj pripada i 25 odsto kompanije za preradu i konzerviranje ribe.

foto: Youtube/Printscreen

Zelenska se na početku "otvoreno i agresivno" protivila da se njen muž kandiduje za predsednika zemlje. Međutim, kada je shvatila da je to njegova čvrsta odluka, odlučila je da ga podrži.

foto: EPA


Smatrala je da to nije "projekat, nego drugi pravac u životu“. Ipak, Zelenska se na kraju pomirila s tim da njen muž ulazi u predizbornu trku, kada je shvatila da je to njegov izbor.

 

Vladimir i Jelena Zelenski imaju dvoje dece: 14-godišnju Aleksandru i 5-godišnjeg Kirila, a predsednik Ukrajine za svoju suprugu kaže da je pravi prijatelj.

foto: EPA

Pre drugog kruga predsedničkih izbora u Ukrajini, Zelenska je govorila o mogućoj ulozi prve dame Ukrajine sa većom sigurnošću nego ranije. Uoči debate Zelenskog i Porošenka 19. aprila na pitanje da li će joj neka prva dama biti uzor, ona je rekla da kada je reč o imidžu, ne pokušava da prati ničiji stil, niti se trudi da nekoga kopira.

 

"Naravno da sam pogledala nekoliko fotografija da bih razumela neke protokolarne nijanse, ali ništa više od toga“, rekla je Zelenska.

Kurir.rs/Gazeta.ru/Sputnik
Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...