PUTINOV BEOGRAD JE NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU! Ova NUKLEARNA PODMORNICA može da izazove cunami i da RAZORI GRAD!
Foto: Profimedia

IMA LI KO JAČI

PUTINOV BEOGRAD JE NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU! Ova NUKLEARNA PODMORNICA može da izazove cunami i da RAZORI GRAD!

Planeta -

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin predstavio je svetu najmoćniju podmornicu nazvanu „Belgorod“, što u prevodu na ruski znači Beograd.

Ova specijalna atomska podmornica za specijalne zadatke, opremljena sa šest podvodnih nuklearnih dronova naoružanih nuklearnim glavama, porinuta je u Severodvinsku na severozapadu Rusije.

Važan dan

- Ovo je važan i radostan dan. Veliki uspeh naše vojne industrije, ali je i ključ za odbranu naše zemlje i, samim tim, za celu Rusiju. Nova nuklearna podmornica nazvana je „Belgorod“, po ruskom gradu sa velikom vojnom slavom - poručio je Putin preksinoć tokom porinuća, koje je posmatrao preko video-linka.

Sa podmornicom je u vodu porinuto još nekoliko brodova, ali je „Belgorod“, naoružan bespilotnim podmornicama nazvanim „Posejdon“, najveći poduhvat. Kako su naoružane nuklearnim glavama i sposobne da plove na dubinama od hiljadu metara, one mogu da napadnu svaki deo planete, uništavaju čitave gradove na obali, ali i izazivaju razorne cunamije.

foto: Kurir

Ovo oružje Putin je prvi put najavio u obraćanju naciji 2. marta prošle godine. Tada je predstavio i neuhvatljivu krstareću raketu, hipersonični „kinžal“, interkontinentalnu raketu „sarmat“ i hipersoničnu nuklearnu glavu „avangard“.

- Naši podvodni dronovi su jednostavno fantastika. Nadam se da će otrezniti bilo kog agresora. Moskva nema planove da ikoga napada, ali svaku upotrebu nuklearnog naoružanja protiv Rusije i njenih saveznika, bilo koje jačine, Moskva će smatrati nuklearnim napadom na Rusiju. Odgovor će biti momentalan - poručio je on tada i dodao da će ovo oružje učiniti sve američke protivraketne sisteme beskorisnim.

Dan nakon porinuća, Amerikanci su saopštili da će rasporediti nove nosače aviona u Sredozemno more.

- SAD neće zastrašiti nikakvi potencijalni protivnici i mi ćemo se, kao Amerikanci, boriti za svoje interese, kao i interese saveznika širom sveta - izjavio je admiral Džejms Fogo, komandant američkih mornaričkih snaga u Evropa i Africi.

Opasna retorika

Komitet za međunarodne odnose britanskog Doma lordova saopštio je juče da je ukidanje ugovora o kontroli atomskog naoružanja dovelo svet na ivicu nuklearnog rata i da opasnost od njega u poslednjih 30 godina nije bila veća.

- Za to krivicu snose i Rusija i Zapad, pa je neophodno da se ponovo uspostave pregovori dve strane. Neodgovorna retorika i nedostatak komunikacije doveli su svet u veliku opasnost. Nuklearno naoružanje je sve sofisticiranije i lakše za korišćenje, što je dodatna opasnost u slučaju neprijateljskih odnosa - saopštili su oni, a piše Dejli star.

Sergej Šojgu ODGOVORIĆEMO NA PROVOKACIJE NATO

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da će Moskva preduzeti mere kako bi odgovorila na korake koje NATO preduzima u blizini ruske granice.

foto: Vadim Savitsky

- Uveravam vas da ćemo preduzeti pravovremene mere, koje ne moraju da budu odgovor na korake NATO - rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, u politici Alijanse dominantno je predstavljanje Rusije kao najveće pretnje po Zapad, po principu „verujem u ono što sam izmislio“, što znači da su izmislili rusku pretnja kojom plaše sami sebe.

Šojgu je objasnio da u međuvremenu NATO preduzima praktične korake, kao što su razvijanje vojne infrastrukture u blizini granice sa Rusijom, ili pojačana aktivnost Alijanse na Crnom i Baltičkom moru.

Istorijski

KIM DOČEKAN UZ GARDU

Severnokorejski lider Kim Džong Un stigao je juče blindiranim vozom u Vladivostok na svoj prvi sastanak sa Vladimirom Putinom. Kako javlja Tass, voz je prispeo na železničku stanicu u Vladivostoku u 17.50 po lokalnom vremenu, a severnokorejski lider dočekan je uz vojni orkestar garde. Razgovori u Vladivostoku biće prvi sastanak Kima i Putina.

foto: Kurir

U DANAŠNJEM KURIRU ČITAJTE I:

POSLEDNJE FOTOGRAFIJE IGORA PERVIĆA: Samo tri meseca pred smrt poznati glumac je snimao "Šifru Despot"

______________________

VUČIĆ PORUČUJE IZ KINE: Auto-put do Grčke gotov za 10 dana

_____________________

VASKRŠNJA TRPEZA KOŠTA 100 EVRA: Jaje 30 dinara, meso poskupelo 30 odsto! ______________________

PUTINOV BEOGRAD NAJMOĆNIJE ORUŽJE NA SVETU! Podmornica može da izazove cunamije i razori gradove

----------------

UBIJENI BIZNISMEN BIO U VEZI SA EMINOM I TIJANOM STAJŠIĆ: Ortaci Ognjena Vranješa saslušani zbog likvidacije _______________________

KARLEUŠA UCENJUJE DUŠKA: Ako se razvedeš, objaviću snimak!

--------------------

U BORČI NAJVEĆI INDUSTRIJSKI PARK U JUŽNOJ EVROPI: Ministar potpisao važne sporazume u Pekingu

----------------------

NEVEROVATNA PRIČA JEDNOG BEOGRAĐANINA: U Srbiji bez posla a u Nemačkoj ga zvalo 17 firmi!

------------------

ISPROSIO MLADU, PA POGINUO SA BRATOM I OCEM: Jeziva saobraćajna nesreća u Putincima kod Rume

---------------------

BOKAN MI JE PRETIO! Nebojša Čović otkrio nove detalje košarkaškog rata

DANAS POKLON U KURIRU: Tradicionalno uoči Uskrsa darujemo čitaoce - poklanjamo deset luksuznih sličica za uskršnja jaja sa likom najvećih svetaca

Svaki čitalac dobija deset luksuznih sličica u zlatotisku sa likom: Isusa Hrista, Bogorodice, Svetog Nikole, Svetog Jovana, Svetog Luke, Svete Petke, Svetog arhangela Mihaila, Svetog Dimitrija, Svetog Đorđa i Svetog Save.

Pronađite sličicu sa likom sveca slave koju slavite i zalepite na čuvarkuću.

foto: Kurir

Kurir /Ekipa Kurira Foto: Profimedia, Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track