OVO JE NAJJEZIVIJI ZLOČIN U ISTORIJI SAD: Vezao Afroamerikanca lancima za kamion i VUKAO DOK GA NIJE RASKOMADAO! Monstrum će danas biti pogubljen! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

horor

OVO JE NAJJEZIVIJI ZLOČIN U ISTORIJI SAD: Vezao Afroamerikanca lancima za kamion i VUKAO DOK GA NIJE RASKOMADAO! Monstrum će danas biti pogubljen! (VIDEO)

Planeta -

Amerikanac koji je izvršio jedan od najjezivijih zločina iz mržnje u istoriji SAD danas će biti pogubljen.

Džon Vilijam King deklarisani rasista, osuđen je na smrtnu kaznu zbog brutalnog ubistva Afroamerikanca Džejmsa Brda.

King je 7. juna 1998. godine lancem vezao za svoj kamion Brda i vukao ga oko 5 kilometara po lokalnom putu kroz šumu u okolini Džaspera u Teksasu dok ga nije rastrgao na komade.

Istraga je utvrdila da je 49-godišnji Brd bio živ najmanje prva tri kilometra, pre nego što mu je telo doslovno raskomadano.

Da je King rasista potvrđuje i tetovaža koju ima na telu, a koja prikazuje Afroamerikanca s omčom oko vrata kako visi sa stabla.

Ako njegovo pogubljenje ne bude odloženo u poslednjem trenutku King će biti četvrti zatvorenik koji je smaknut ove godine i čak treći u Teksasu. King je od početka suđenja tvrdio da je ostavio svoje saučesnike i Brda pre njegove smrti i da nije bio prisutan kad je ovaj ubijen.

Osim što je tvrdio da nije ubica, King je insistirao da ubistvo nije bilo iz mržnje, već zbog kupoprodaje droge koja je krenula po zlu između njegovih saučesnika i Brda.

Jedan od sučesnika u ovom zločinu, Lorens Rasel Bruer, već je osuđen na smrt 2011, adrugi Šon Alen Beri je osuđen je na doživotnu robiju.

Sestre ubijenog Brda prisustvovaće izvršenju smrtne kaznetra.

"Mislim da će to biti poruka svetu da ćeš, kada uradiš nešto tako užasno, morati da platiš visoku kaznu", rekla je jedna od sestara.

Kurir.rs/ABC

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track