CEO KIPAR U ŠOKU! UHAPŠEN SERIJSKI UBICA: Vojnog kapetana tražili zbog 2 ubistva, a onda je priznao da je ubio 5 žena i 2 devojčice! Ovako ih je upoznavao! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

pretražuje se poplavljeni rudnik

CEO KIPAR U ŠOKU! UHAPŠEN SERIJSKI UBICA: Vojnog kapetana tražili zbog 2 ubistva, a onda je priznao da je ubio 5 žena i 2 devojčice! Ovako ih je upoznavao! (VIDEO)

Planeta -

Ceo Kipar je ovih dana u čudu jer se otkrilo da je policija uhvatila serijskog ubicu (35), i to vojnog kapetana koji je priznao ubistvo sedam žena.

Iako lokalni mediji još ne navode njegovo ime, pojedini portali prenose da se radi o Nikosu Metaksasu. Veruje se da je ovo prvi serijski ubica na toj ostrvskoj zemlji.

On je uhapšen zbog sumnje da je ubio dve žene, a onda je tokom ispitivanja priznao da je ubio pet žena i dve devojčice.

Sve žrtve osim jedne su bile azijskog porekla. Među njima su dve Filipinke čija su tela pronađena u napuštenom rudniku.

foto: AP

Policija je već ranije potvrdila kako je osumnjičeni priznao da je ubio 38-godišnju Meri Rouz Tibursio i 28-godišnju Arijan Palanas Lozano.

Arijan Palanas Lozano
Arijan Palanas Lozanofoto: Youtube/Printscreen

Policija je pretražila poplavljeni rudnik u potrazi za nestalom Sijerom (6), ćerkom ubijene Meri Rouz.

Meri Rouz i ćerka Sijera za kojom se još traga
Meri Rouz i ćerka Sijera za kojom se još tragafoto: Youtube/Printscreen

Svedok je rekao kako je penzionisani vojni kapetan imao fotografije

privremene dozvole za boravak Marikar Valtez Arkviole (31) koja je nestala 2017. godine.

Iako je u početku negirao da stoji iza njenog ubistva, posle saslušanja je sve priznao.

Nakon toga, priznao još tri ubistva. Jedna od žrtava je žena indijskog ili nepalskog porekla. Njeno telo je bacio u udaljenom vojnom poligonu za streljanje i policajci su ga pronašli.

foto: AP

Metaksas je priznao i ubistvo jedne Rumunke i njene ćerke. Istražitelji će pokušati da utvrde da li je bilo još žrtava, na Kipar će stići i stručnjaci iz Velike Britanije.

U međuvremenu, stotine ljudi su se okupile u Nikoziji da odaju počast ubijenim ženama.

foto: AP

Glavna opoziciona partija AKEL traži ostavku ministra pravde i šefa policije zbog lošeg vođenja slučaja. Policija tvrdi da je Metaksas žrtve upoznavao preko sajtova za upoznavanje.

"One su ovde došle da zarade za život i pomognu svojim porodicama. A zemlja ih je progutala, nikoga nije bilo briga", rekla je Iren Haralambides iz AKEL-a.

Aktivisti koji pružaju podršku imigrantima kritikovali su rad policije i optužili ih da nisu dovoljno tražili žene pronađene u rudniku, čiji je nestanak prijavljen pre skoro godinu dana.

Šef vatrogasnih jedinica Markos Trangolas izjavio je kako su ronioci završili pretragu rudnika i da su potragu za nestalom devojčicom pomerili ka rezervoaru koji se nalazi osam kilometara dalje.

Kurir.rs/Euronews Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja