NIKO NE ZNA ŠTA SE TO KRIJE NA DNU MORA: U okeanu otkrivene MISTERIOZNE  konstrukcije duge čak 120 kilometara! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

zapanjujuće otkriće

NIKO NE ZNA ŠTA SE TO KRIJE NA DNU MORA: U okeanu otkrivene MISTERIOZNE konstrukcije duge čak 120 kilometara! (VIDEO)

Planeta -

Prema istraživačima koji se koriste servisom Gugl ert u potrazi za misterioznim formacijama i mogućim neidentifikovanim strukturama širom sveta, čini se da postoji neki “misteriozni grad” u Kalifornijskom zalivu, 60 kilometara od meksičke obale.

Ovaj podvodni grad veliko je otkriće zbog svoje veličine i linearnosti što ukazuje na to da nije reč o prirodnoj formaciji. Podvodne strukture koje se nalaze između poluostrva Donja Kalifornija i zapadne meksičke obale protežu se do zapanjujućih 120 kilometara.

Cevaste konstrukcije koje se vide skrivene na dnu okeana široke su 5 kilometara. Neki komentatori kažu da bi to mogao da bude drevni sistem puteva i tunela stvoren pre više hiljada godina kada je nivo vode bio niži.

Drugi nagađaju da su to ostatci drevne civilizacije, tj. ruševine njihovih hramova, odnosno divovska drevna piramida. Neki smatraju da je ovo možda trag izgubljenog grada Atlantide. Skeptici, međutim, tvrde da nijedna od teorija nije prihvatljiva i da se verovatno radi samo o neobičnom reljefu morskog dna.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja