VOJSKA LIKVIDIRALA ORGANIZATORE NAPADA NA ŠRI LANKI: Upali u skrovište vođe masakra i ubili mu oca i braću, pronašli gomilu eksploziva (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: AP/Twitter

organizovali pokolj na crkve i hotele

VOJSKA LIKVIDIRALA ORGANIZATORE NAPADA NA ŠRI LANKI: Upali u skrovište vođe masakra i ubili mu oca i braću, pronašli gomilu eksploziva (UZNEMIRUJUĆE)

Planeta -

Otac i dva brata teroriste, za kojeg se veruje da stoji iza prošlonedeljnih bombaških napada u Šri Lanki, ubijeni su kada su snage bezbednosti upale u njihovo sklonište, naveli su policijski izvori i rođak ubijenih.

1 / 6 Foto: AP

Zaine i Rilvan Hašim, i njihov otac Mohamed, koji su na snimku na društvenim mrežama pozivali na totalni rat protiv nevernika, nalaze se među 15 ubijenih u petak u žestokom vatrenom obračunu sa vojskom.

foto: AP

Veruje se da je napadač Zahran Hašim "mozak" bombaških napada na crkve i hotele u kojima je ubijeno više od 250 ljudi.

Podsetimo, u obračunu vojske i terorista stradalo je 15 ljudi. Bezbednosne snage Šri Lanke pronašle su 15 tela, uključujući i šestoro dece, u skrovištu ekstremista koji su aktivirali bombe tokom policijske racije.

Zahran Hašim
Zahran Hašimfoto: Youtube/Printscreen

Prema rečima portparola policije, ekstremisti su otvorili paljbu na policiju, a potom i aktivirali tri bombe. Zaplenjena je odeća, kao i zastave Islamske države. Pronađeni su i dronovi, oko 150 eksplozivnih štapova i 100.000 "gvozdenih loptica" i najmanje jedan prsluk sa eksplozivom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja