LAVROV UPOZORIO POMPEA: Mobilisaćemo i EU protiv američkih planova u Venecueli
Foto: AP, EPA

opasno

LAVROV UPOZORIO POMPEA: Mobilisaćemo i EU protiv američkih planova u Venecueli

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom Majklom Pompeom postigao dogovor da se nastave kontakti u Venecueli, dok je prethodno rekao da će Rusija mobilisati napore država EU koje poštuju Povelju UN za borbu protiv američkih planova u Venecueli.

"Dogovorili smo se da nastavimo kontakte, posebno u Venecueli. Ne vidim način na koji se pozicije mogu kombinovati - naše pozicije s jedne strane, koje se zasnivaju na Povelji UN i principima i normama međunarodnog prava i pozicije SAD, s druge strane, koje imenuju iz Vašingtona aktuelne predsednike u drugoj zemlji, zahtevaju da legitimne vlasti kapituliraju i prete upotrebom sile istovremeno sa represivnim sankcijama u cilju promene režima", rekao je Lavrov, odgovarajući na pitanje novinara TASS.

"Stavovi su nespojivi, ali spremni smo da razgovaramo", napomenuo je Lavrov.

On je prethodno novinarima rekao da će Rusija mobilisati napore EU država koje poštuju Povelju UN za borbu protiv američkih planova u Venecueli.

"Naša pozicija o američkim planovima o Venecueli će biti vrlo jednostavna. Mi ćemo mobilisati grupu država koje, poput nas, poštuju Povelju UN da se suprotstavimo takvim temama", rekao je šef ruske diplomatije.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track