OBRT U SLUČAJU NESTANKA MALE MEDI: Policija na tragu OPASNOM PEDOFILU odgovornom za nestanak 28 dece, ali sumnja da će devojčicu naći živu (VIDEO)
Foto: AP 27.03.2017.

brutalno

OBRT U SLUČAJU NESTANKA MALE MEDI: Policija na tragu OPASNOM PEDOFILU odgovornom za nestanak 28 dece, ali sumnja da će devojčicu naći živu (VIDEO)

Planeta -

Portugalska policija je na tragu pedofilu za koga se sumnja da je oteo malu Medlin Meken.

Usamljeni zločinac nije deo mreže i smatra se odovornim za nestanak 28 dece u krugu od 60 kilometara od mesta gde je mala Medi poslednji put viđena.

Medini roditelji su juče obeležili 12 godišnicu nestanka, a otkriće portugalske policije je stiglo u pravom trenutku.

Posle dojave iz Skotalnd Jarda portugalska policija je da istražuje pedofila koji je bio u mestu nestanka male Medi 2007. godine.

Policija tvrdi da je blizu rešavanja slučaja, ali "sumnja" da je Medi živa.

Prema informacijama španskog portala Ekspreso osumnjičeni je odavno poznat policiji, ali nove informacije iz Velike Britanije bacaju novo svetlo na čitav slučaj.

Podsetimo, najtraženija devojčica na svetu nestala je, inače, na 3. maja pre 12 godina u portugalskom letovalištu. Više od 12 miliona evra potrošeno je u potrazi za njom, primljeno je više od 8000 dojava, ali do danas nije pronađena.

U Apartmanu 5A u prizemlju, iz kojeg je Medi (3) nestala devet dana pre četvrtog rođendana, spavali su i blizanci Šon i Ameli (2). Roditelji su izašli na večeru. Oni tvrde da su svakih 15-20 minuta proveravali decu. Oko 22 sata u apartman je krenula Kejt Meken.

"Kad sam pokušala da otvorim vrata dečje sobe, nastala je promaja. Vrata su se zalupila. Ponovo sam ih odškrinula i videla da Medi nema u krevetu. Mislila sam da se nije slučajno probudila pa krenula da nas traži i otišla u našu sobu.

Ali nije je bilo ni tamo... Tad me je uhvatila panika. Vratila sam se u dečju sobu, videla sam odškrinut prozor. Blizanci su bili tamo, ali Medi nije bilo", rekla je Kejt policiji.

Devojčica je misteriozno nestala i taj slučaj i dan-danas muči ceo svet. Policija je narednih godina pročešljala Praiju da Luz uzduž i popreko, tražili su je uz pomoć dronova, psa tragača... Imali su dojave iz Španije, Belgije, pa čak i iz Hrvatske. Privatna istraga pokazala je neverojvtne propuste portugalske policije,ali do danas nije bilo pravog pomaka u istrazi.

Kurir.rs/Daily Star

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track