OVO JE PRIZOR O KOME PRIČA CEO SVET: Sara je pre 2 godine slučajno snimila kofer u jezeru, a sada se otkrilo da je u njemu bila jedna od žrtava SERIJSKOG UBICE (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

slučaj koji je zgrozio kipar

OVO JE PRIZOR O KOME PRIČA CEO SVET: Sara je pre 2 godine slučajno snimila kofer u jezeru, a sada se otkrilo da je u njemu bila jedna od žrtava SERIJSKOG UBICE (VIDEO)

Planeta -

Sara Fank, iz Njujorka, pre dve godine snimila je jedno popularno jezero na Kipru, međutim, nije ni sanjala da je tom prilikom u kadru uhvatila i kofer u kome se nalazi telo jedne od žrtava Nikosa Metaksasa, serijskog ubice sa tog ostrva.

Podsetimo, ceo Kipar je šokiran saznanjem da je bivši vojni kapetan godinama mamio žene preko sajtova za upoznavanje da bi ih potom ubijao. Metaksas je priznao ubistvo 7 žena i 2 devojčice, ali se strahuje da bi broj žrtava mogao biti veći.

foto: AP / Petros Karadjias

Naime, dok je Sara na Crvenom jezeru snimala video, kamera je slučajno zabeležila i kofer u vodi. Imajući nova saznanja, sumnja se da se baš u tom koferu nalazilo jedno telo.

foto: AP / Petros Karadjias

Policija je prošle nedelje baš na tom mestu u koferu pronašla telo u odmakloj fazi raspadanja.

Nakon što je 35-godišnji ubica rekao detektivima da su tri njegove žrtve bačene u toksično crveno jezero blizu Nikozije, ljudi su počeli da spekulišu da li se jedno od tih tela nalazilo u koferu koji je Sara Fank slučajno snimila tokom posete 2017. godine.

"Smrt se oseća u vazduhu, a tako je lepo", rekla je tada misleći na boju jezera koja potiče od rudnika, ne znajući šta sve to mesto krije.

Metaksas je uhapšen prošle nedelje nakon što su policajci pronašli telo žene u rudarskom oknu. U pitanju je Meri Rouz Tibursio (38), koja je nestala prošlog maja zajedno sa svojom ćerkom (6).

Ubica sa Kipra
Ubica sa Kiprafoto: Youtube/Printscreen

Metaksas, inače grčki vojni oficir, pronašao je najmanje dve svoje žrtve preko sajta za upoznavanje. Skoro sve žene su bile azijskog porekla. Još jedno telo pronađeno je u bunaru, blizu poljane koju koristi vojska. Kiparska policija veruje da je Metaksas zadavio jednu od svojih žrtava nakon što je imao seks sa njom.

Meri Rouz i ćerka Sijera
Meri Rouz i ćerka Sijerafoto: Youtube/Printscreen

Sumnja se da je on takođe ubio Rumunku Liviju Florentinu Buneu (36) i njenu ćerku Elenu Nataliju (8), koje su nestale 2016. godine. Arijan Palans Lozano (28), radnica sa Filipina, takođe je možda jedna od njegovih žrtvi.

Predsednik Kipra Nikos Anastasiades rekao je u petak da su žrtve uglavnom bile strankinje koje su na Kipar došle da rade, ako i da se ovakvi zločini protive i njihovoj zemlji, i njihovoj kulturi. Istovremeno, ministar pravde je podneo ostavku.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja