VELIKA TRAGEDIJA NA MOSKOVSKOM AERODROMU: Zvaničnici saopštili stravične vesti: Od 78 putnika, PREŽIVELO SAMO 37! U požaru aviona stradala i deca... (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/Riccardo Dalla Francesca

strašno

VELIKA TRAGEDIJA NA MOSKOVSKOM AERODROMU: Zvaničnici saopštili stravične vesti: Od 78 putnika, PREŽIVELO SAMO 37! U požaru aviona stradala i deca... (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Od 78 putnika i članova posade aviona SSJ-100 koji se večeras zapalio na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi preživelo je samo 37, saopštio je Istražni komitet Rusije.

Sudbina 28 osoba i dalje ostaje nepoznata.

Istražitelji trenutno ispituju povređene, očevice, radnike na aerodromu i aviokompanije, kao i lica koja su odgovorna za eksloataciju aviona.

Požar na avionu je ugašen, ali se zna da je zadnji deo aviona sagoreo. Piloti, koji su preživeli, potvrdili su verziju da je grom pogodio avion, usled njega se motor zapalio.

U avionu se nalazilo 73 putnika i šest članova posade.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama nastradalih i naložio istragu o uzrocima nesreće, saopštio je njegov portparol Dmitrij Peskov, prenosi Itar Tass.

Na video snimku objavljenom na televiziji Rasija-24 vidi se kako avion Suhoj SSJ-100 sleće večeras s velikim plamenom u njegovom zadnjem delu. Avion je poleteo za Murmansk, ali je požar izbio dok je bio u vazduhu, zbog čega se vratio na moskovski aerodrom.

Agencija navodi pozivajući se na spasilačke službe da je u avion udarila munja, zbog čega je otkazao automatski sistem upravljanja letelicom.

"Osnovna verzija nesreće je - udar munje u avion, nakon čega je otkazao automatski sistem. Pri sletanju, avion je dva puta udario u pistu. Udarac munje potvrdio je i jedan član posade", rekao je izvor agencije.

Prema prvim informacijama bilo je više 10 povređenih.

U avionu je bilo 78 putnika i članova posade.

Na lice mesta upućeno je najmanje 10 ambulantnih vozila. Avion Suhoj Superdžet-100 je sa Šeremetjeva poleteo za Murmanski a ubrzo se vratio zatraživši hitno sletanje.

foto: AP/Mikhail Norenko/Twitter
foto: AP/Riccardo Dalla Francesca

"Prema preliminarnim informacijama, nekoliko osoba je povređeno. Najmanje deset ambulantnih vozila upućeno je na lice mesta", rekao je izvor iz lokalnih hitnih službi za Itar Tas.

Izvor je naveo da je moguće da se motor zapalio od udara groma.

(Kurir.rs/RT/Sputnjik Srbija/Tanjug/Foto: AP/Riccardo Dalla Francesca)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track