POPEO SE NA MONT EVEREST I SAHRANIO RAVNOZEMLJAŠE: Njegov selfi jasno pokazuje da je Zemlja OKRUGLA (FOTO)
Foto: Profimedia, Reddit/Amazed_spirit

bruka

POPEO SE NA MONT EVEREST I SAHRANIO RAVNOZEMLJAŠE: Njegov selfi jasno pokazuje da je Zemlja OKRUGLA (FOTO)

Planeta -

Većina ljudi starijih od pet godina zna da Zemlja nije ravna. Ali iz nekog razloga "ravnozemljaši" neće da odustanu.

Iako već postoji ogroman broj dokaza koji sugerišu da je Zemlja okrugla, jedna slika možda je oborila sve teorije protivnika te ideje.

U postu na Reditu "Društvo sa šahovskom ravnicom", korisnik amazed_spirit je podelio sliku osobe koja pozira za selfi na vrhu planine Everest, najviše planine na svetu. Na uznemirenost Ravnozemljaša, slika jasno pokazuje zakrivljenu ivicu planete u pozadini.

foto: Reddit/Amazed_spirit

Korisnici Reddita su izjavili da ovi dokazi konačno razaraju teoriju o ravnoj Zemlji, a jedan kaže: "Zaboravite na argumente zakrivljenosti. Činjenica da možete videti samo 2,5 odsto površine odjednom dokazuje da nije ravna. Da je ravna, trebalo bi da možete da vidite celu stvar čak i sa vrha najviše planine ili bilo kog komercijalnog stana.

Iako je nejasno da li je fotograf koristio spacijalni objektiv, koji je mogao da iskrivi sliku.

Do sada, nije bilo komentara od najistaknutijih pobornika teorije Ravne Zemlje, ali je sumnjivo da će slika uzdrmati njihovo verovanje da zemlja nije okrugla.

Ipak, istraživanje Jugav-a nedavno je otkrilo da samo 66 odsto Amerikanaca starosti 18-24 godina starosti veruje da je Zemlja okrugla, pa se čini da je ovaj spor daleko od toga da se reši.

Kurir.rs/Indi100

Foto: Reddit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track