DAO JE ŽIVOT ZA PUTNIKE: Hrabri stjuard se bacio u vatru ne bi li otvorio VRATA SPASA u zapaljenom ruskom avionu! (VIDEO)
Foto: Twitter, EPA/Russian Investigative Committee

svaka čast

DAO JE ŽIVOT ZA PUTNIKE: Hrabri stjuard se bacio u vatru ne bi li otvorio VRATA SPASA u zapaljenom ruskom avionu! (VIDEO)

Planeta -

Član posade ruskog aviona Maksim Mojsev poginuo je u nesreći spašavajući putnike.

Avion kompanije Aeroflot dvaput se odbio od piste pokušavajući da sleti. Superjet sa 78 putnika na letu SU1492 za Murmansk potom se opet diže nakon dva snažna udara o pistu, lebdi nekoliko metara iznad tla, još jednom snažno zapinje nosom, a onda repom. Zapalili su se motori i zadnji deo aviona se u sekundi pretvorio u plamenu buktinju.

Od 78 putnika i članova posade preživelo je njih 37, poginulo je 40 putnika i jedan član posade. Pilot je preživeo. U nesreći je povređeno 32 ljudi a pet ih je smešteno u bolnicu.

Poginuli član posade Mojsev spasavao je putnike u evakuaciji koja je trajala 55 sekundi. Poginuo je pokušavajući da otvori vrata na repu aviona koja je zahvatila vatra, prenosi Tass.

"Putnici su evakuisani uz pomoć izlaza za hitne slučajeve. Član posade Maksim Moiseev sedio je sa putnicima na repu aviona. Pokušavao je da otvori najbliža vrata i spasi putnike iz vatre koja se približavala. Nije uspeo pa je pomagao putnicima da napuste avion", rekao je izvor.

Kurir.rs/24 sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track