PREŽIVEO POŽAR AVIONA U MOSKVI, A SADA GA SVI MRZE: Jedva se izvukao iz upaljene letelice, a onda je uradio nešto bizarno (VIDEO)
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

strašno

PREŽIVEO POŽAR AVIONA U MOSKVI, A SADA GA SVI MRZE: Jedva se izvukao iz upaljene letelice, a onda je uradio nešto bizarno (VIDEO)

Planeta -

Rus Dimitrij Hlebuškin, iako je preživeo sravičnu avionsku nesreću u Moskvi u nedelju, postao je jedan od najomraženijih ljudi. Naime, preživeli putnici su ga optužbili da je sprečio bržu evakuaciju iz aviona i pritom mnogima usporio beg iz gorućeg aviona Aeroflota.

On je navodno sedeo na mestu 10C i napustio avion sa svojom torbom, što je krajnje neobično s obzirom da je avion goreo.

Hlebuškin se, čak, okupljenim novinarima požalio da Aeroflot neće da mu vrati pare za kartu.

"Razgovarao sam sa predstavnicima Aeroflota 40 minuta i pokušavao dobiti povraćaj novca i na kraju nisam uspeo. To su bezosećajni i neprofesionalni ljudi", rekao je novinarima.

Međutim, nakon ovoga je počeo napad na njega na internet forumima, a nađen je i snimak na kom se vidi da nosi ranac sa sobom tokom napuštanja aviona.

Ruski mediji javljaju da su samo tri putnika nakon Hlebuškina uspela da pobegnu iz aviona.

Hlebuškin je u obraćanju novinarima pohvalio posadu leta jer su mu pomogli da sigurno napusti upaljeni avion.

"Bilo je mračno i izuzetno vruće, ljude su izvlačili iz aviona. Imam visoki krvni pritisak 200/120 i imam aritmiju. Ne mogu sada da stanem, želim da živim", rekao je pre nego što je prebačen u bolnička kola.

Stručnjaci za avione kažu da bi verovatno bilo manje žrtava da se evakuacija odvijala bržim tempom.

"Zabrinjava to što su neki putnici iznosili svoje torbe iz aviona, a neki su čak snimali video snimke u unutrašnjosti gorućeg aviona, komentarisao je novinar Džefi Tomas.

"Ovo je još jedna situacija u kojoj vidimo da putnici prvi spašavaju svoje torbe, pa potom izlaze iz aviona u hitnoj situaciji, umesto da samo što pre izađu. Pritom drugi putnici gube živote", rekao je on.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/Foto: AP/Alexander Zemlianichenko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja