Najnovije vesti

NEMAČKI RADARI NE PRAŠTAJU NIKOME, PA NI GOLUBOVIMA: Ptica letela prebrzo pa uhvaćena kamerom! Sada je poznata kao glavni prestupnik u mirnom gradiću! (FOTO)
Foto: Facebook / Bocholt

bizarno

NEMAČKI RADARI NE PRAŠTAJU NIKOME, PA NI GOLUBOVIMA: Ptica letela prebrzo pa uhvaćena kamerom! Sada je poznata kao glavni prestupnik u mirnom gradiću! (FOTO)

Planeta

Radari za merenje brzine u Nemačkoj ne praštaju nikome, pa ni golubovima, pokazali su najnoviji zabeleženi snimci.

Naime, fotografija goluba "uhvaćenog na delu" postala je viralna kada je objavljeno da je ova gradska ptica u mirnom delu Boholta letela brzinom od 45 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljena brzina, doduše za vozila, maksimalno 30 km na sat.

Naravno, kamera je odreagovala tako što je blic bljesnuo i ptica je uslikana "na delu".

Pod normalnim okolnostima ovaj prstupnik bi platio kaznu od 25 evra, a da je prekoračio brzinu 3 km na sat moglo bi da mu bude oprošteno.

Međutim, i pored svih šala na račun ovog radara i goluba, vlasti upozoravaju da bi svakako moglo dođi do sudara sa automobilima ili pešacima pri ovolikoj brzini kojom je ptica letela.

Među mnoštvom komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama, jedan je objasnio da je "očigledno reč o takmičarskom golubu". Drugi je pak, predložio da bi adekvatna kazna za "prestupnika" bila da mu se dodeli društveno-korisni rad na mestu lokalnog kurira.

Kurir.rs / BBC

Foto: Facebook / Bocholt

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...