Najnovije vesti

U OVAJ KABRIOLET AURUS SU GLEDALI SVI NA PARADI: Sergej Šojgu je kontrolisao trupe u novom modelu PUTINOVE LIMUZINE (VIDEO)
Foto: EPA

bravo

U OVAJ KABRIOLET AURUS SU GLEDALI SVI NA PARADI: Sergej Šojgu je kontrolisao trupe u novom modelu PUTINOVE LIMUZINE (VIDEO)

Planeta

Nova ruska limuzina sa pokretnim krovom  vredna 120.000 funti (140.000 evra), po prvi put je zvanično predstavljena na  Paradi pobede u Moskvi. U njoj je inspekciju vojske izvršio ministar odbrane Šergej Šojgu.

Novi model "Aurus cabrioleta", težak šest tona i sa V-8 motorom, počeće da se prodaje ove godine.

Aurus, čije se ime sastoji od delova latinskog naziva za zlato (aurum) i Rusije, brojni stručni časopisi opisali su kao kopiju "rols-rojsa".

Masovna proizvodnja nove ruske limuzine "aurus", razvijene za potrebe predsedničke povorke vozila, počeće u istočnom ruskom regionu Tatarstanu, a prva vozila će sa proizvodne linije sići 2020. godine.

"Projekat će biti realizovan u proizvodnim pogonima ruske automobilske kompanije "Sollers" u specijalnoj ekonomskoj zoni Alabuga, u Republici Tatarstan", izjavio je krajem prošle godine ministar trgovine Denis Manturov.

Kompanija "Sollers" je spremna da obezbedi proizvodne kapacitete za proizvodnju oko 5.000 automobila marke "aurus" godišnje, dodaje ministar.

Trenutno, ruski državni Institut za naučna istraživanja u oblasti motornih vozila (NAMI) proizvodi limuzinu "aurus" u ograničenim serijama, uz maksimalnu godišnju proizvodnju od 250 vozila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Scrrenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...