REŠENA MISTERIJA NESTANKA ER FRANSOVOG AVIONA: Evo kako je letelica umesto u Indiji završila u Iranu (VIDEO)
Foto: Profimedia

potvrđeno

REŠENA MISTERIJA NESTANKA ER FRANSOVOG AVIONA: Evo kako je letelica umesto u Indiji završila u Iranu (VIDEO)

Planeta -

Er Frans je potvrdio da je 8. maja 2019. posada JOON-a na letu AF218 između Pariza i Mumbaja odlučila da sleti na aerodrom u Isfahanu u Iranu.

Prema saopštenju kompanije avion je bio prinuđen da sleti zbog kvara na ventilacionom sistemu aviona Erbas A340, a sve u skladu sa procedurama proizvođača i sa principom predostrožosti.

Avion je normalno sleteo u Isfahanu u 17 časova po pariskom vremenu. Timovi kompanije dali su sve od sebe kako bi pomogli putnicima na aerodromu u Isfahanu da nastave svoj let. Kompanija žali zbog neprijatnosti koje je ova situacija prouzrokovala i podseća da je sigurnost putnika i posade apsolutni imperativ, kaže se u saopštenju kompanije. Na ovom letu bilo je 267 ljudi – 256 putnika i 11 članova posade.

Kako su juče objavili mediji Aviona na letu od Pariza do Mumbaja nestao je sa radara nedaleko od iranskog regiona Isfahana. Iako se strahovalo da se dogodila tragedija, avion je bezbedno sleteo na aerodrom kod Ishafana. Za sada se ne zna šta je prethodilo promeni rute.

Flajtradar24, koji nadzire avio-saobraćaj, saopštio je da je izgubljen signal s letelicom. "Avion AF218 trenutno nije u dometu Flajtradar24. Ili je van pokrivenosti ili je sleteo", navodi se. Pilot je pre nego što je izgubljen kontakt oglasio "7700" što ukazuje na opštu opasnost.

Kurir.rs Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track