REŠENO MISTERIOZNO UBISTVO POZNATOG HOLIVUDSKOG REDITELJA: Ubica 34 godine izmicao pravdi, ali onda posle jedne kafe uz cigaretu završio iza rešetaka! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

preti mu doživotna

REŠENO MISTERIOZNO UBISTVO POZNATOG HOLIVUDSKOG REDITELJA: Ubica 34 godine izmicao pravdi, ali onda posle jedne kafe uz cigaretu završio iza rešetaka! (VIDEO)

Planeta -

Ubistvo poznatog holivudskog televizijskog reditelja i producenta Berija Krejna (57) pre 34 godine konačno je rešeno.

Osumnjičeni, Edvard Hit (52) iz Severne Karoline, uhapšen je zahvaljujući ponovljenom testiranju DNK dokaza prošle godine Hit koji je iz Severne Karoline optužen je za ubistvo reditelja i svetski poznatog igrača bridža koje je bilo nerešeno od 1985. godine.

Pronađen je u garaži svoje kuće 5. jula 1985. umotan u čaršav sa telefonskom žicom omotanom oko vrata. Obdukcija je pokazala da je nasmrt izudaran velikom keramičkom statuom.

Do hapšenja je došlo posle više od tri decenije od zločina i misterije kojom je bilo obavijeno ubijstvo Krejna, poznatog po mnogim poznatim televizijskim serijama iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka, među kojima su hitovi "Dalas," "Nemoguća misija", "Čarobnjak"...

Osumnjičenog Edvarda Hita su su istražioci priveli u martu, a on je tokom ispitivanja priznao ubistvo Berija Krejna. Policija je do Hita došla pošto je pronađen njegov otisak prsta u Krejnovom autu koji je ukraden iz njegove kuće posle ubistva.

Agenti FBI uspeli su da uzmu uzorak njegovog DNK sa šoljice za kafu i opušaka koje je ostavio u mehaničarskoj radnji gde je radio. Hitu preti doživotna kazna zatvora.

Krejn je rođen u Detroitu i bio je poznati igrač bridža kada se preselio u Los Anđeles 50-ih godina kako bi radio u Holivudu.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja