Najnovije vesti

TEREZA MEJ PODNOSI OSTAVKU PRE SLEDEĆIH PREGOVORA: Bivši i sadašnji ministri se utrkuju za njeno mesto!
Foto: EPA / Oliver Hoslet

potresi u britaniji

TEREZA MEJ PODNOSI OSTAVKU PRE SLEDEĆIH PREGOVORA: Bivši i sadašnji ministri se utrkuju za njeno mesto!

Planeta

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da će podneti ostavku pre naredne faze pregovora o Bregzitu, a iako nije objavila datum kada će otići sa funkcije, viši članovi Konzervativne partije se utrkuju ko će je zameniti.

Među konzervativcima koji žele da zamene britansku premijerku je troje bivših ministara u njenoj vladi - Ester Mekvi (51), bivša minstarka rada, bivša ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud (55) i bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson (54), prenosi Rojters.

foto: AP / Matt Dunham

Takođe, nekoliko aktuelnih minstara želelo bi da zameni Terezu Mej - ministar spoljnih poslova Džeremi Hant (52), bivši minstar za Bregzit Dominik Rab (45) i ministar zdravlja Met Henkok (40).

foto: AP / Matt Dunham

Kao kandidati pominju se i zagovornici Bregzita Andrea Lidsom (56) i Majkl Gouv (51), bivši diplomata Rori Stjuart (46), poznat po tome što je prepešačio 6.000 kilometara širom Irana, Avganistana, Pakistana, Indije i Nepala, i bivši bankar Sadžid Džavid (49) i Grejam Brejdi (51) predsednk Odbora poslanika iz redova konzervativaca.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Oliver Hoslet

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...