ZBOG LAŽNIH BRAKOVA U AMERICI MASOVNA HAPŠENJA: Od 50.000 do 70.000 dolara plaćali za ugovaranje prevare! (VIDEO)
Foto: Profimedia

teksas

ZBOG LAŽNIH BRAKOVA U AMERICI MASOVNA HAPŠENJA: Od 50.000 do 70.000 dolara plaćali za ugovaranje prevare! (VIDEO)

Planeta -

Američke vlasti privele su 50 osoba osumnjičenih za vezu sa, kako su naznačili tužioci, raširenom šemom sklapanja lažnih brakova, čija je svrha zaobilaženje imigracionih zakona.

U optužnici je navedeno da su prevare izvođene širom američke savezne države Teksas, a u tome su učestvovali lokalni žitelji i državljani Vijetnama, preneo je Glas Amerike.

Kako je navedeno, državljani Vijetnama su, s ciljem sticanja statusa stalnog boravka u SAD, plaćali između 50.000 i 70.000 dolara organizaciji koju je vodila osoba pod imenom Ešli Jen Ngijen.

Nakon uplate organizovano je njihovo povezivanje sa državljanima SAD, koje bi odredila organizacija i kojima je davan deo uplaćenog novca.

Optužnica, podignuta prošle sedmice, obuhvata ukupno 96 osoba koje su osumnjičene za prevaru sklapanja lažnih brakova i imigracionih vlasti, laganje pod zakletvom i uticanje na svedoke.

Američke vlasti navode da su u svrhu davanja većeg legitimiteta prijavama vijetnamskih državljana, organizatori obezbeđivali fotografske albume lažnih slika sa venčanja, lažna poreska dokumenta, životne troškove ili podatke o zaposlenju.

foto: YouTube prtscr / Hai Lua

Tužioci definišu lažne brakove kao zajednicu supružnika koji nikada nisu živeli zajedno, niti to nameravaju, ili osobe koje su se upoznale neposredno pre nego što su podnele molbu za stupanje u brak.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track