Najnovije vesti

MEKSIČKA MAFIJA NE PRAŠTA: Ubijen novinar koji je izveštavao o kriminalu! Peti slučaj ove godine! TELO MU SAMO OSTAVILI NASRED TROTOARA (VIDEO)
Foto: Tviter

brutalno

MEKSIČKA MAFIJA NE PRAŠTA: Ubijen novinar koji je izveštavao o kriminalu! Peti slučaj ove godine! TELO MU SAMO OSTAVILI NASRED TROTOARA (VIDEO)

Planeta

Novinar Fransisko Romero Dijas ubijen je na karipskoj obali Meksika, saopštile su lokalne vlasti, i tako postao peti novinar koji je u Meksiku ubijen tokom ove godine.

Leš Dijasa, koji je bio pod zaštitom države i radio za lokalne medije, pronadjeno je juče u gradu Plaja del Karmen, rečeno je iz pravosudnih organa savezne države Kintana Ro.

 

"Žrtva je 12. aprila prijavila pretnje", navodi se u saopštenju. Dijas je bio nezavisni novinar koji je radio za dnevni list Kintana Ro oj i koji je "od 2018. bio u programu zaštite novinara", saopšteno je iz Reportera bez granica (RSF).

RSF su naveli da je on četvrti ubijeni novinar u državi Kintana Ro u roku od godinu dana.

Meksiko se nalazi na 147. od 180 mesta na rang listi slobode medija Reportera bez granica. Prema toj organizaciji, Meksiko je medju najopasnijim mestima za novinare u svetu, u nivou s Avganistanom, Jemenom i Sirijom.

Tokom 2018. u Meksiku je ubijeno 10 novinara, a najveći deo slučajeva nije rešen. Meksička vlada je krajem marta objavila da želi da dodatno ojača mehanizam za zaštitu novinara.

 

Kurir.rs/Beta AP

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...