TRAMP UDARIO NA NAJOZBILJNIJEG KONKURENTA ZA MESTO U BELOJ KUĆI: Evo kako su Bajdenove firme muljale sa Kinezima (VIDEO)
Foto: EPA

lukavo

TRAMP UDARIO NA NAJOZBILJNIJEG KONKURENTA ZA MESTO U BELOJ KUĆI: Evo kako su Bajdenove firme muljale sa Kinezima (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp podržao je ideju o sprovođenju istrage protiv bivšeg potpredsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena.

U intervjuu na televiziji Foks njuz novinar je upitao Trampa da li bi trebalo da se istraži Bajdenova veza sa kineskim vlastima koje, prema njegovim rečima, ulažu u porodični biznis bivšeg američkog potpredsednika milijarde dolara.

​"Sto odsto. To je sramota", odgovorio je Tramp. Ne precizira se, međutim, o kakvim se investicijama radi.

Prema izveštajima američkih medija, 2013. godine je kompanija Bajdenovog sina Hantera sklopila ugovor sa Bankom Kine o ulaganju kapitala od milijardu dolara. Tada je navedeno da su Hanter Bajden i njegovi partneri stvorili nekoliko komercijalnih struktura koje su učestvovale u transakcijama vrednim više miliona dolara sa firmama u vlasništvu kineskih vlasti.

Sledeći predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama biće održani u novembru 2020. godine. Kako se očekuje, Tramp će se kandidovati za drugi mandat. Bajden je krajem aprila objavio da će takođe učestvovati na izborima.

Kurir.rs/Vesti online

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track