Najnovije vesti

TRAMP: Amerika nije tražila početak pregovora sa Iranom, neka oni naprave prvi korak
Foto: EPA / Etienne Laurent

zatezanje situacije

TRAMP: Amerika nije tražila početak pregovora sa Iranom, neka oni naprave prvi korak

Planeta

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da SAD nisu tražile da otpočnu dijalog sa Iranom, i dodao da Teheran treba da napravi prvi korak ako želi da razgovara sa Vašingtonom.

 

"Mediji lažne vesti su kao i obično objavili pogrešnu informaciju bez ikakvog poznavanja (te teme) prema kojoj su SAD pokušale da pokrenu pregovore sa Iranom", napisao je Tramp u Tviter poruci i dodao da je ta informacija lažna.

Tramp, koji je već ranije izjavio da je spreman na razgovore sa Teheranom, je napisao da Iran treba da pozove Ameriku ako i kada bude spreman.

"U čekanju njihova privreda nastavlja da se pogoršava - vrlo tužno za iranski narod", napisao je Tramp.

 

Odnosi između Vašingtona i Teherana poslednjih deset dana se zaoštravaju, posle objave o jačanju američkog vojnog prisustva na Bliskom istoku da bi se suprotstavili navodnim iranskim pretnjama. Tramp je rekao prošle nedelje da je siguran da bi Iran uskoro želeo da razgovara i dodao da želi da ga oni pozovu.

Razmena optužbi dve strane se dalje zaoštrila tokom vikenda.

 

"Ako Iran želi da se bori to će biti zvaničan kraj Irana. Nikad više pretnje prema SAD", napisao je juče američki predsednik.

 

Iranski šef diplomatije Džavad Zarif je danas uzvratio tvitom da su "Iranci milenijumima ostali uspravni dok agresora više nema", i završio tvit ;sa #nikadnepretiirancima i porukom "Pokušaj s poštovanjem - deluje".

 

(Kurir.rs/Beta-AFP/Foto: EPA / Etienne Laurent)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...