Najnovije vesti

OVAKO MERKELOVA PRAVDA SLUŠANJE USTAŠKIH PESAMA U ZAGREBU: Nije znala da će slušati pevača koji je i u Nemačkoj zabranjivan! (VIDEO)
Foto: EPA/YT printscreen

afera tompson

OVAKO MERKELOVA PRAVDA SLUŠANJE USTAŠKIH PESAMA U ZAGREBU: Nije znala da će slušati pevača koji je i u Nemačkoj zabranjivan! (VIDEO)

Planeta

Na centralnom predizbornom skupu HDZ i EPP u Zagrebu, u subotu, kojem je prisustvovala nemačka kancelarka Angela Merkel bile su pesme Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, a iz njenog kabineta tvrde da ona s tim nije bila upoznata, kao ni sa sadržajem tih pesama.

Zagreačka N1 televizija zatražila je stav Merkelove o ovom slučaju, a portparol njenog kabineta kaže da ona nije bila upoznata sa pesmama koje će biti puštane na pomenutom skupu.

 

"Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pesmama koje će se puštati tokom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pesama. Kancelarka Merkel je tokom svoje posete Zagrebu jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu", prenela je N1 tv.

 

Merkelova je prošlog vikenda u Zagrebu prisustvovala predizbornom skupu HDZ-a i EPP-a, na kojem je puštena pesma Marka Perkovića Tompsona, pevača koji u svojim pesmama glorifikuje ustastvo.

Poruka Merkelove da se suprotstavlja nacionalizmu i Tompsoova pesma poput Lijepa li si izazvalo je mnoge polemike u hrvatskom društuvu, ali i nemačkoj javnosti, s obzirom na to da je reč o pevaču čiji nastupi su u više navrata bili zabranjivani i u Nemačkoj.

 

Inače, Merkelova je na zagrebačkom skupu u hali Cibona, poručila da je nacionalizam protivnik koji, kako je rekla, želi da uništi Evropu. "Naše vrednosti su to što možemo biti ponosni na svoju zemlju - domoljublje i EU nisu u suprotnosti. A nacionalizam je protivnik koji želi da uništi Evropu i to moramo jasno reći", navela je ona.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA/YT Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...