SI ĐINPING UPOZORIO KINEZE: Spremite se za teška vremena!
Foto: EPA

složena situacija u svetu

SI ĐINPING UPOZORIO KINEZE: Spremite se za teška vremena!

Planeta -

Kina mora da se pripremi za teška vremena jer je međunarodna situacija sve složenija, istakao je predsednik Kine Si Đinping u izjavi koju su danas preneli državni mediji.

Tokom trodnevnog putovanja ove nedelje u južnu pokrajinu Điangsi, kolevku kineske komunističke revolucije, Si je pozvao ljude da nauče lekcije o teškoćama iz prošlosti, preneo je Rojters.

Danas, tokom novog Dugog Marša, moramo prevazići različite velike rizike i izazove u zemlji i iz inostranstva, prenela je Sinhua Sijeve reči koje se odnose na članove Komunističke partije koji su od 1934. do 1936. pobegli od građanskog rata u udaljenu seosku bazu, odakle su se ponovo grupisali i na kraju preuzeli vlast 1949. godine.

"Naša zemlja je još uvek u periodu važnih strateških mogućnosti za razvoj, ali međunarodna situacija je sve komplikovanija", rekao je Si.

"Moramo biti svesni dugoročne i složene prirode različitih nepovoljnih faktora u zemlji i inostranstvu i prikladno se pripremiti za razne teške situacije", rekao je predsednik Kine.

U izveštaju se ne opisuju detaljno poteškoće niti se pominje direktno trgovinski rat ili Sjedinjene Američke Države, navela je agencija.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja