DA NISMO BILI U PODRUMU, NE BI NAS BILO: Snimci iz vazduha najbolje pokazuju koliko je serija tornada opustošila SAD (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

očekuju se nove oluje

DA NISMO BILI U PODRUMU, NE BI NAS BILO: Snimci iz vazduha najbolje pokazuju koliko je serija tornada opustošila SAD (VIDEO)

Planeta -

Serija razornih tornada poharala je Misuri i Ohajo.

Najgore je bilo u Ohaju gde je posle prolaska tornada ostala samo pustoš. Gotovo pet miliona ljudi ostalo je bez struje, a mediji javljaju da je jedan čovek poginuo.

Hiljade su ostale bez domova.

foto: AP

"Stigli smo da uđemo u podrum u zadnji čas. Kad smo bili na četvrtoj stepenici, čuli smo prasak i lom. Da nismo ušli u podrum, ne bi nas bilo", priča Rič Šhlarman iz Selina u Ohaju, koji je jedva izvukao živu glavu zajedno s 83-godišnjom majkom. Živi su, ali od kuće im je ostao tek jedan zid.

foto: AP

Meštani Seline u kojoj živi oko 10.000 ljudi, izašli su nakon tornada iz podruma, a mnogi su zaplakali. Gotovo 90 odsto kuća više nema. Od nekih su ostali samo temelji.

U novom naletu tornada zasad je zabeležen jedan smrtni slučaj, ali samo prošle nedelje američke vlasti objavile su kako je u olujama poginulo najmanje sedmoro ljudi.

U mesec dana zabeleženo je više od 500 tornada što je u ovo doba godine retkost. Duvali su vetrovi od preko 220 kilometara na sat.

Očekuju se nove oluje i opasnost od tornada.

"Na mobilne nam je stiglo upozorenje. Nakon druge poruke spustila sam se u podrum. Ta upozorenja spasla su nam život. Strašno je duvalo, činilo se kao da nam iznad glava juri voz", rekla je Tami King iz Dejtona na zapadu Ohaja.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track