Najnovije vesti

STRAVIČNA TRAGEDIJA NA DUNAVU U BUDIMPEŠTI: U sudaru turističkih brodova poginulo najmanje 7 ljudi, za 20 se još traga! Obilazak grada se pretvorio u horor (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/EPA

NESREĆA NA RECI

STRAVIČNA TRAGEDIJA NA DUNAVU U BUDIMPEŠTI: U sudaru turističkih brodova poginulo najmanje 7 ljudi, za 20 se još traga! Obilazak grada se pretvorio u horor (FOTO, VIDEO)

Planeta

Najmanje sedam ljudi je stradalo u brodolomu na Dunavu kod Budimpešte, a za još 21 putnikom se traga.

1 / 8 Foto: EPA

Potragu otežava visok vodostaj, a putnici su mahom bili Južnokorejci.

Sasvim običan obilazak Budimpešte Dunavom pretvorio se u pravu tragediju, pošto je brod na kojem su se nalazila 32 putnika i dva člana posade, posle sudara sa drugim plovilom, potonuo kod mosta Margaret.

Do sada, pronađeno je sedam tela, a dalju potragu otežavaju visok vodostaj Dunava, vetar i kiša. Prvobitno, mađarske spasilačke službe tražile su 16 putnika.

foto: EPA

Mađarski mediji prenose da su putnici broda "Sirena" mahom bili Južnokorejci, koji su došli u razgledanje Budimpešte. Na mesto tragedije, odmah, stigao je i ambasador te države.

Budimpeštanski Indeks javlja i da je olupina broda pronađena posle jednočasovne potrage.

foto: AP

"Sirena", koja je oglašavana kao brod za zabave i razgledanja bio je registovan za 60 ljudi. Potonuo je pošto ga je, s krme, udario veći turistički brod.

foto: EPA

Posada broda "Budimpešta" prva je videla sudar i oglasila uzbunu.

Veliki brod plovila osvetljava potragu za nestalim, ali posao spasilačkih ekipa ozbiljno ugrožavaju Dunav, vetar i kiša.

Stručnjaci koje su konsultovali mađarski mediji tvrde da je olupina broda koju je nosio Dunav predstavljala ozbiljnu opasnost za brodski saobraćaj. Ono što je od "Sirene" ostalo pronađeno je tokom noći.

Indeks, takođe, prenosi poruku navodnog svedoka još jednog "Sireninog" brodoloma, pre dve godine, kada se motor pokvario, a brod udario u obalu peštanske strane Petofi mosta.

Kurir.rs/Sputnik Foto: AP/EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...