GODINAMA SE LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO SAUDIJSKI PRINC: Amerikanac (48) bi možda i danas živeo luksuzno, da nije uradio jednu stvar koju MUSLIMANI NE SMEJU (VIDEO)
Foto: Tviter

veliki prevatant

GODINAMA SE LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO SAUDIJSKI PRINC: Amerikanac (48) bi možda i danas živeo luksuzno, da nije uradio jednu stvar koju MUSLIMANI NE SMEJU (VIDEO)

Planeta -

Čovek koji se više puta predstavljao kao saudijski princ, kako bi prevario investitore i živeo "na visokoj nozi" osuđen je na 18 godina zatvora.

Njegova prevara je propala nakon što je jednoj žrtvi postao sumnjiv, jer ga je videla kao jede svinjetinu, što je zabranjeno u islamu. Entoni Ginjak (48) osuđen je u petak pred sudom u Majamiju zbog prisvajanja osam miliona dolara dok se pretvarao da je "Sultan Bin Kalid al-Saud", prenosi AP.

On je svojim plenom kupio ferari, satove marke roleks i iznajmio apartman na ekskluzivnom ostrvu južna Florida Ginjak se u martu izjasnio da je kriv za prevaru, lažno predstavljanje kao diplomata i za druge zločine. Tužioci su naveli da je ovo najmanje 11. put da se Ginjak lažno predstavljao kao saudijski princ.

"On je bio takozvani saudijski princ i svakoga je naterao da u to poveruje", izjavila je američki oblasni sudija, Sesilija Alontaga. Ginjak je rekao Alontagi da, dok on prihvata odgovornost, ima još ljudi koji su bili umešani i koji treba da budu optuženi. "Nisam monstrum", rekao je on.

Ginjak je rođen u Kolumbiji, ali ga je usvojila porodica u Mičigenu dok je bio dete i ima američko državljanstvo. Ginjakov javni branilac Ajana Haris rekla je sudiji da je njegovo teško detinjstvo doprinelo njegovim problemima.

Ona je pročitala pismo njegovog mlađeg brata Danijela Ginjaka koji je opisao kako su bili napušteni u Kolumbiji. Njihovi usvojitelji kasnije su se razveli. Danijel je rekao da je njegov brat bio prinuđen da se brine o njemu. "Ova stravična životna priča je osnovni razlog za njegov kriminalni život", pročitala je Haris navode iz pisma.

Prema pisanju Los Anđeles tajmsa, Ginjak je 1991. godine ukrao 10 miliona dolara od kompanije za iznajmljivanje limuzina i hotela Beverli Vilšir. On to nije osporio. Njujork tajms izveštava da se 2006. Ginjak izjasnio da je kriv zato što je naplatio 28.000 dolara sa računa saudijskog monarha. On je takođe pokušao da podigne skoro četiri miliona dolara sa nepostojećeg računa u Sitibank.

U jednoj od prevara, 2015. godine, Ginjak i njegov pokojni poslovni partner Karl Vilijamson osnovali su prevarantsku investicionu kompaniju Marden Vilijamson Internešnel. Oni su govorili investitorima da je Ginjak saudijski monarh i da ima pristup ekskluzivnim dogovorima. Žrtva iz Švajcarske investirala je pet miliona dolara.

Ginjak je 2017. godine ubedio Džefrija Sofera, vlasnika hotela Majami Bič Fontejnblu, da želi da investira stotine miliona dolara u njegov poznati rizort. Sofer mu je dao 50.000 dolara u poklonima. Soferu je "sinulo" da nešto nije u redi kada je video Ginjaka kako jede slaninu i druge svinjske proizvode i odmah je obavestio vlasti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja