Najnovije vesti

FILIPINCI ODNELI VELIKU POBEDU: Kanađanima vratili 69 kontejnera SMEĆA i tako konačno rešili jedan neobičan spor! (VIDEO)
Foto: AP Nilo Palaya

svađa zbog đubreta

FILIPINCI ODNELI VELIKU POBEDU: Kanađanima vratili 69 kontejnera SMEĆA i tako konačno rešili jedan neobičan spor! (VIDEO)

Planeta

Filipinske vlasti ukrcale su 69 kontejnera sa smećem na brod pa su ga poslale u Kanadu kako bi se napokon završila svađa između dve zemlje.

Kanada je zabunom poslala đubre na Filipine 2013, gde je godinama stajalo u dve tamošnje luke jer Kanada nije želela da ga primi natrag.

foto: AP Nilo Palaya

To je naljutilo i kontroverznog i filipinskog predsednika Rodriga Dutertea koji je čak najavio da će Kanadi zbog toga proglasiti rat.

foto: AP Nilo Palaya

"Želim da brod bude spreman. Upozoriću Kanađane, možda je bolje da povuku to nazad ili ću otploviti za Kanadu i tamo istresti njihovo đubre", rekao je. 

 

Kanađanima je rekao da, što se njega tiče, svoje smeće mogu i da pojedu. Tako su kanadske konačno ovih dana pristale da preuzmu otpad i nadoknade troškove prevoza filipinskim vlastima.

foto: EPA Jun Dumaguing

Inače, između 2013. i 2014. godine iz Kanade za Filipine prevezeno je više od stotinu kontejnera kućnog smeća. Zvaničnici kažu da je privatna firma netačno prijavila pošiljke otpada kao plastične ostatke koji mogu da se recikliraju.

 

Teretni brod koji, između ostalog, prevozi elektronski otpad, napustio je Filipine i trebalo bi za 20 dana da stigne u Vankuver.

Kurir.rs/NPR

Foto: AP

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...