PRVI TRAMPOV SKANDAL PRILIKOM POSETE BRITANIJI: Jedva je dočekao da ocrni svog najvećeg kritičara, gradonačelnika Londona Sadika Kana!
Foto: Printscreen, EPA

tvit uvrede

PRVI TRAMPOV SKANDAL PRILIKOM POSETE BRITANIJI: Jedva je dočekao da ocrni svog najvećeg kritičara, gradonačelnika Londona Sadika Kana!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp, koji je stigao u posetu Velikoj Britaniji, kritikovao je gradonačelnika Londona Sadika Kana koji je ranije nazvao Trampovu posetu žalosnim događajem.

„Sadik Kan koji je očigledno obavio užasan posao kao gradonačelnik Londona, bio je glupo 'odvratan' prema gostujućem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, daleko najznačajnijeg saveznika Velike Britanije“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

​„On je potpuni gubitnik koji bi trebalo da se fokusira na kriminal u Londonu, a ne na mene“, nastavio je Tramp.

„Kan me veoma podseća na našeg vrlo glupog i nesposobnog gradonačelnika Njujorka, De Blasija, koji je takođe loše radio. U svakom slučaju, radujem se što ću biti veliki prijatelj Velikoj Britaniji i veoma se radujem svojoj poseti“, napisao je Tramp na putu za Britaniju.

Trampova kritika dolazi kao odgovor na poređenje američkog predsednika sa fašistima iz 20. veka koje je ranije dao Sadik Kan. Kan je kritikovao Trampa uoči njegove planirane posete Velikoj Britaniji, optuživši razdornog predsednika da podržava desničarske nacionaliste.

Kurir.rs/Printscreen / EPA

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track