TRAMP I PRE SUSRETA OSRAMOTIO ENGLESKU KRALJICU: Prošle godine joj okrenuo leđa, a sada ispričao detalje PRIVATNOG RAZGOVORA (VIDEO)
Foto: AP / Frank Augstein, EPA / Sarah Silbiger / Pool

nije po protokolu

TRAMP I PRE SUSRETA OSRAMOTIO ENGLESKU KRALJICU: Prošle godine joj okrenuo leđa, a sada ispričao detalje PRIVATNOG RAZGOVORA (VIDEO)

Planeta -

Donald Tramp je stigao u Veliku Britaniju u prvu zvaničnu državnu posetu kao predsednik SAD-a. Tokom tri dana, on, njegova žena Melania i njegova deca će biti gosti visokih članova kraljevske porodice i političara. Trampovi će takođe učestvovati u komemoracijama povodom 75. godišnjice Dana D u Portsmauntu.

To će biti njegova druga poseta Velikoj Britaniji posle radnog putovanja prošlog leta, kada je više puta prekršio kraljevski protokol pred Njenim Veličanstvom.

Američki predsednik okrenuo je leđa kraljici, a zatim je isped ispred nje dok je vršio smotru nad počasnom gardom u zamku Vindzor - akcije koje se velikom greškom kada je u pitanju kraljevski bonton.

Prema novoim informacijama, Tramp je takođe prekršio protokol otkrivajući mu ono što mu je kraljica rekla za Bregzit

Veoma je retko da šefovi država otkrivaju detalje o svojim privatnim razgovorima sa Njenim Veličanstvom.

Tramp je rekao da mu je kraljica Elizabeta II rekla da je Bregzit "kompleksan". “Rekla je da je to veoma - i ona ima pravo - to je veoma složen problem.

Mislim da niko nije imao pojma koliko će to biti kompleksno", kaže on.

"Svi su mislili da će biti - Oh, jednostavno je, pridružujemo se ili se ne pridružujemo, ili da vidimo šta će se desiti".

U intervjuu, Tramp nije hteo da otkrije više detalja. "Pa, ne mogu da govorim, znate da sam jako puno čuo od mnogih ljudi, vi jednostavno ne pričate o tom razgovoru sa kraljicom, zar ne?", istakao je Tramp.

Kraljica ne komentariše politička pitanja i nikada nije ukazala na to da li želi da Britanija napusti Evropsku uniju. Kao šef države, kraljica mora ostati strogo neutralna kada je u pitanju politika. Po dogovoru, drugi članovi kraljevske porodice moraju da slede taj primer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja