TRAMP JE PONOVO VIDEO KRALJICU: Predsednik SAD stigao u Bakingemsku palatu, evo ko ga je dočekao (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

protokol

TRAMP JE PONOVO VIDEO KRALJICU: Predsednik SAD stigao u Bakingemsku palatu, evo ko ga je dočekao (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp u društvu supruge Melanije stigao je u Bekingemsku palatu gde su ih dočekali princ od Velsa Čarls, vojvotkinja od Kornvola Kamila i engleska kraljica Elizabeta II.

Donald i Melanija Tramp u Bakingemsku palatu stigli su helikopterom "Marine One" koji je sleteo na travnjak ispred kapije rezidencije britanske kraljice. U susret su im došli Čarls i Kamila, dok ih je kraljica čekala na ulasku u samu palatu.

U Trampovu čast isped palate oglasili su se topovi tačno 82 puta, a potom je intonirana američka himna. Zanimljvo je da su Ivanka Tramp i njen suprug Dažer Kušner gledali su sa prozora palate kako predsednik i prva dama stižu helikopterom.

foto: AP

Na početku posete američkog predsednika Donalda Trampa Londonu, demonstranti su ispred američke ambasade razvili 20 metara dugu zastavu čime, kako kažu, žele da se odupru Trampovom "gaženju ljudskih prava", javlja BBC. Na zastavama koje nose članovi organizacije Amnesti internešnel piše "Oduprimo se seksizmu", ''Oduprimo se mržnji", "Oduprimo se okrutnosti" i "Oduprimo se Trampu".

1 / 6 Foto: AP

"Tramp je već dve i po godine predvodnik potpuno sramne politike", rekla je direktorka britanskog ogranka organizacije Kejt Alen. "Zatvaranje dece migranata, nametanje diskriminatorskih zarana putovanja, desetkovanje globalnih fondova namenjenih ženskim pravima i povlačenje iz institucija za ljudska prava... Moramo da se odupremo Trampovom gaženju ljudskih prava - istakla je Alen.

Demonstracije Amnesti internešnela su prve od više najavljenih protesta koji se očekuju tokom trodnevne posete američkog predsednika Londonu. U međuvremenu, Tramp je sa suprugom Melenijom stigao u Bakingemsku palatu na ručak sa kraljicom Elizabetom II.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track