Najnovije vesti

CELA NEMAČKA NA NOGAMA NAKON UBISTVA POLITIČARA: Potera za Sirijcem kod kojeg je nađen eksploziv još traje! Aerodromi i železničke stanice puni policije!
Foto: Video prtscr / hessennews.tv

češljaju sve

CELA NEMAČKA NA NOGAMA NAKON UBISTVA POLITIČARA: Potera za Sirijcem kod kojeg je nađen eksploziv još traje! Aerodromi i železničke stanice puni policije!

Planeta

Opsadno stanje u Nemačkoj zbog ubistva političara Vernera Libkea, koji je juče pronađen sa prostrelnom ranomna glavi, još traje.

Policija u još traži 22- godišnjeg Sirijca Jabera Albakra koji je pobegao nakon što je u njegovom stanu u gradu Kemnicu pronađen eksploziv.

 

U velikoj akciji uhapšena su trojica muškaraca koji se dovode u vezu s odbeglim 22- godišnjakom osunjičenim kojeg sumnjiče da je planirao bombaški napad. Dva begunca su uhapšena na centralnoj gradskoj železničkoj stanici, a treći u blizini pretraženog stana.


Stambena četvrt Fric-Hekert i železnička stanica bili su pod opsadom tokom policijske operacije.

“Eksploziv velike snage pronađen je u stanu u Kemicu”, izvestila je policija na Tviteru dodajući da je iz opreza morala da evakuiše dobar deo stambene četvrti u tom gradu.

 

Tokom 2015. god, Libke je izazvao kritike zbog podrške migrantima.  Neposredno nakon toga, dobio je na stotine pretećih pisama, a tokom kraćeg vremenskog perioda imao je lično obezbeđenje.

 

Zbog ovog ubistva je i Berlin bio pod jakim policijskim snagama. Policije je najviše bilo na železničkim stanicama i aerodromima. 


Zbog pojačanih mera bezbednosti na berlinskom aerodromu autobusi ne mogu da dolaze do terminala. Zaustavljaju se i pretražuju svi automobili u potrazi za osumnjičenim Jaberom Albakrom.

 

Kurir.rs / ibalkan.net

Foto: Video prtscr / Hessennews.tv

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...