KOLEGAMA POSLAO ČUDNU PORUKU, A ONDA ZAPUCAO: Ubica iz Virdžinija Biča pre masakra napisao POSLEDNJI MEJL, ali niko nije ni slutio da je to najava krvoprolića! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

sad u šoku

KOLEGAMA POSLAO ČUDNU PORUKU, A ONDA ZAPUCAO: Ubica iz Virdžinija Biča pre masakra napisao POSLEDNJI MEJL, ali niko nije ni slutio da je to najava krvoprolića! (VIDEO)

Planeta -

Divejn Kredok (40) je je uoči krvoprolića koje je počinio u petak ostavio kratko i ljubazno pismo ostavke, rekavši da mu je kao službeniku Virdžinija Biča bilo "zadovoljstvo" da radi za grad. Nekoliko sati kasnije, ubio je 12 svojih kolega.

Poruka koja je u ponedeljak objavljena produbio je misteriju oko toga šta je bilo okidač za najveći masakr u Americi ove godine. Policija nastavlja da istražuje Kredokov lični i profesionalni život, tražeći motiv zločina.

"Želim da vas službeno obavestim da napuštam poziciju inženjera III u gradu Virdžiniji Bič. Zadovoljstvo mi je da služim gradu, ali zbog ličnih razloga moram da napustim posao", napisao je Kredok u ostavci.

Primalac je odgovorio da se nada da će Kredok rešiti probleme i pitao da li će 14. jun biti njegov posldnji radni dan. Kredok je potvrdno odgovorio. Lični problemi koje je Kredok pomenuo su još ostali nerasvetljeni.

Gradski zvaničnici su takođe redigovali vreme kada je poslat imejl, ali je na prethodnoj konferenciji za novinare rečeno da je to bilo u petak ujutro.

Neposredno posle 16 sati tog dana, Kredok je noseći dva pištolja kalibra .45 da bi otvorio vatru u opštinskoj zgradi u kojoj je radio. On je ubijen u razmeni vatre sa policijom.

Službenica grada Džuli Hil rekla je da je grad objavio pismo jer je "želeo da rasprši svaku insinuaciju da je u njegovom upozorenju bilo nešto bitno što bi rasvetlilo ono što je učinio. Kredok je bio dugogodišnji inženjer u gradskom odeljenju javnih komunalnih službi, gde je nadgledao projekte vodovoda i kanalizacije. Gradski zvaničnici kažu da Kredok nije otpušten i da nisu otkrili dokaze o problemima na radnom mestu.

"Koliko znam, položaj počniciona bio je zadovoljavajući - rekao je gradski menadžer Dejv Hansen na nedeljnoj konferenciji za novinare, dodajući da je Kredok "bio u dobrom položaju u svom odeljenju... Nije bilo nikakvih disciplinskih pitanja."

Neki od Kredokovih rođaka dali su svoje prve komentare o pucnjavi u ponedeljak, pružajući nove detalje o njegovom poreklu. Rodžer Hamilton, ujak Kredoka koji živi u Severnoj Karolini, rekao je da je njegov nećak već dugo bio otuđen od većine porodice. Hamilton je rekao da je njegov brat, Vinfred Hamilton, bio oženjen ženom po imenu Vestere Hamilton.

Njihov jedini sin bio je Kredok. Neko vreme su živeli u Severnoj Karolini, ali se par razveo kada je Kredok imao oko 10 godina, a on se preselio sa majkom u Virdžiniju. Kasnije se udala za Džejmsa Kredoka. Agata Kredok, bivša žena ubice, odbila je da detaljno komentariše zločin supruga:

"Još uvek pokušavam da sve ovo shvatim. Želim da poštujem ljude koji su umrli. Sarađujem sa policijom i FBI, a to su ljudi sa kojima ću razgovarati".

Sudski zapisi pokazuju da se Kredok oženio svojom ženom na Dan zaljubljenih 2008 u Virdžinija Biču. Razveli su se 6. septembra 2016, navodeći „određene razlike“, prema sudskim zapisima. Razvod je bio nesporan, i kao deo toga, Kredok je platio jednokratnu sumu od 25.000 dolara.

Skot Acei, partner u inženjerskoj kompaniji MSA, rekao je da je Kredok tu radio kao građevinski inženjer od 2003. do 2008. godine. Gospodin Acei, koji je većinu vremena bio direktni supervizor mlađeg muškarca, opisao je kredoka kao „običnog“ radnika koji je dolazio na posao na vreme i nikada nije imao nikakvih disciplinskih problema.

"Bio je tih i nije se puno družio van kancelarije", priseća se gospodin Acei, iako se sećao da je Kredok jednom spomenuo da se verio. Na kraju je bio otpušten zbog recesije iz 2008. godine.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track