ŽENA KOJA JE ZGROZILA SVET: Posle snimka Gordona Remzija, mnogi se setili Tes koja se slikala sa žirafom koju je UBILA i POJELA
Foto: printscren YT

jezivo

ŽENA KOJA JE ZGROZILA SVET: Posle snimka Gordona Remzija, mnogi se setili Tes koja se slikala sa žirafom koju je UBILA i POJELA

Planeta -

, pa pokušala da se opravda! BOLJE DA JE ĆUTALA

Ako je postojao neko kome je Gordon Remzi bio iole simpatičan, posle jezivog snimka koji je postavio na TikToku na kome se vidi kako bira jagnje koje će da pojede i govori "njam, njam", poznati kuvar ostaće bez opožavalaca.

Na snimku se vidi Remzi kako prilazi jaganjcima i govori im: “Njam, njam”, zadovoljno trljaljući ruke.

“Ko će prvi u rernu?”, upitao je Remzi i pokazao prstom na jedno jagnje i rekao: “Ti”.

Kada je uskočio da uhvati jagnje, ostali jaganjci su se razbežali od straha.

@gordonramsayofficial

The Lamb sauce was still not found in the making of this video…..

♬ original sound - Gordon Ramsay

Društvene mreže ostale su u šoku ovakvim ponašanjem, a mnogi su se setili Tes Tompson Talej iz Kentakija.

Naime, Tes je objavila fotografiju sa mrtvom 18-ogodišnjom žirafom koju je ubila tokom safarija u Južnoj Africi i koja je izazvala bes javnosti i osudu miliona ljudi.

Tes je tada uz fotografiju napisala:

"Molitve su mi napokon uslišene jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam taj retki primerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vreme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1.800 kilograma. Bila sam blagoslovljena što sam iz njega uspela da izvučem oko 900 kilograma mesa", napisala je ona ispod posta.

Gotovo godinu dana posle toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka televizija CBS je napravila intervju sa njom. Ukoliko ste pomislili da se Tesa možda pokajala zbog ubistva retke crne žirafe, prevarili ste se, dakako.

"To je moj hobi i ja to volim da radim", izjavila je Tes u intervjuu. "Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu".

Za CBS je rekla da je meso žirafe pojela sa porodicom, a da su kožu iskoristili za jastučnice i sanduk u kojem drži pušku. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici.

"Mnogi misle da je najlakše povući okidač. To nije tako. To je najteži deo. Ali, u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz što ona prolazi.

Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo. Naglasila je da nikada ne bi učestvovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode.

S mrtvom žirafom sam se fotografisala jer je to jednostavno deo lovačke tradicije. Lovci su se oduvek fotografisali sa svojim plenom.

To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže. Uprkos besu koji je izazvala širom sveta, Tes Tompson kaže da ne žali ni za čim i da će i dalje 'apsolutno nastaviti da lovi.'

Većina ljudi na internetu osudila je njen čin, istakavši da, ukoliko se nešto ne preduzme, ove životinje će potpuno izumreti jer su ugrožena vrsta, a njihov broj se u zadnjih 25 godina smanjio za 40 posto.

Kurir.rs/CBS

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track