Najnovije vesti

OVDE JE NIKO NE BI TRAŽIO: Otkriveno gde se nalazi najskuplja slika na svetu koja je pre 2 godine prodata za 450 miliona dolara!
Foto: EPA/Justin Lane

čuveno da vinčijevo delo

OVDE JE NIKO NE BI TRAŽIO: Otkriveno gde se nalazi najskuplja slika na svetu koja je pre 2 godine prodata za 450 miliona dolara!

Planeta

Slika "Salvator Mundi", remek-delo Leonarda da Vinčija, koja se smatra najskupljom na svetu, navodno se nalazi na jahti princa Saudijske Arabije Muhameda Bin Salmana.

Podsetimo, o slici se naširoko pisalo kada je 2017. godine prodata za vrtoglavih 450 miliona dolara. U međuvremenu joj se izgubio svaki trag, a pojavile su se i priče da je zapravo u pitanju kopija.

 

Bilo je reči da je jedan od arapskih prinčeva kupio sliku staru 500 godina na aukciji 2017. godine, ali aukcijska kuća Kristi nije potvrdila pomenuta saznanja.

foto: EPA

Iz Centra za međunarodnu komunikaciju saudijske vlade nije stigao odgovorio na zahtev za komentar.

 

Jahta "Seren" princa Muhameda Bin Salmana trenutno krstari Crvenim morem i nalazi se nedaleko od egipatskog letovališta Šarm el Šejka.

 

Iako otvoreno more možda nije najbolje mesto za slike ovakvih vrednosti, nije neuobičajeno da bogataši ukrašavaju svoje jahte dragocenostima.

 

Kurir.rs/Gardijan
Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...