Najnovije vesti

VLASTI IZDALE UPOZORENJE NA ZOMBI ZMIJE: Ovi gmizavci se prave mrtvi i to mnogo dobro rade! Evo šta se krije iza te bizarne pojave! (VIDEO)
Foto: Facebook /North Carolina State Parks and Recreation

nisu otrovnice

VLASTI IZDALE UPOZORENJE NA ZOMBI ZMIJE: Ovi gmizavci se prave mrtvi i to mnogo dobro rade! Evo šta se krije iza te bizarne pojave! (VIDEO)

Planeta

Službenici parkova i rekreativnih centara u Severnoj Karolini izdali su upozorenje građanima na takozvane zombi zmije koje se ponašaju čudnije nego što je ikad ranije zabeleženo.

Naime, oni su na Fejsbuku upozorili građane da budu oprezni ukoliko naiđu na zmije koje leže na leđima i prave se da su mrtve.

"Umesto da gledamo u nebo i pokušamo da ispratimo kakvo nas vreme očekuje tokom vikenda, hajde da igramo drugu igru: pogotite kakva je ovo zmija" napisali su, između ostalog, i dodali da je reč o neotrovnoj zmiji.

Ovo upozorenje koje je praćeno i fotografijama izazvalo je mnoštvo komentara i reagovanja, uključujući i one koji kažu da nikada nisu čuli za ove bizarne slučajeve ponašanja.

Prema podacima Centra za vodozemce i gmizavce Severne Karoline, reč je gmizavcima najčešće braon ili sive boje sa tamno smeđim šarama. Ova zmija nije otrovna, ali ima tendenciju da se ponaša slično kobrama.

"Kada su ugrožene, ove zmije glasno šište i šire vrat poput kobri. Retko ujedaju tokom ovakvog ponašanja, ali mogu da ujedu više puta. Vrsta istočnjački hognous glumi da je mrtva kada joj propadnu drugi odbrambeni mehanizmi" navodi se u saopštenju.

foto: Facebook /North Carolina State Parks and Recreation

Kako je objašnjeno, ova zmija je toliko uverljiva u svojoj glumi da pored toga što se obavezno okrene na leđa, ona otvora usta nalik zaista mrtvoj životinji.

Ova vrsta može da naraste i do 4 metra, a prati je urbani mit da je u stanju da pomeša svoj otrov sa dahom i tako ubije osobu sa velike udaljenosti.

"Istina je da je njihov dah bezopasan", objasnili su stručnjaci.

Kurir.rs / ABC News

Foto: Facebook / North Carolina State Parks and Recreation

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...