INDIJA NA IVICI RATA ZBOG BRUTALNOG UBISTVA BEBE (2): Muslimani zadavili Hindu devojčicu jer otac nije imao da vrati 113 funti! Telo nesrećnog deteta nađeno na đubrištu (VIDEO)
Ilustracija, Foto: AP

opasno

INDIJA NA IVICI RATA ZBOG BRUTALNOG UBISTVA BEBE (2): Muslimani zadavili Hindu devojčicu jer otac nije imao da vrati 113 funti! Telo nesrećnog deteta nađeno na đubrištu (VIDEO)

Planeta -

Dvogodišnjne dete je zadavljeno u Indiji nakon što njen otac navodno nije uspeo da vrati dug od 113 funti.

Hinduističko dete je nestalo iz svoje porodične kuće u okrugu Aligar, na severu Indije, 30. maja pre nego što je njeno raspadnuto telo pronađeno na deponiji za smeće 2. juna.

Dvojica muslimanskih muškaraca su priznali da su izvršili zločin, saopštila je policija, što je izazvalo rasne tenzije u regionu.

Stotine interventnih policajaca je raspoređeno u regionu i internet je onesposobljen u pokušaju da održi mir.

Desničarske hinduističke grupe, uključujući i one koje podržavaju vladajuću stranku premijera Narendre Modija (BJP), predvodile su proteste u Tapalu, pozivajući vlasti da izvrše "trenutnu pravdu" nad počiniocima.

Ugledni lider krajnje desničarske grupe Višva Hindu Parišad zaustavljen je od strane policije u poseti porodici devojčice u ponedeljak, a nedjeljom su se članovi druge radikalne grupe okupili kako bi zahtevali smrtnu kaznu za optužene.

Grupe su takođe pokušale da organizuju 'veliki skup', ali je policija osuetila njihov pokušaj.

"Zatvorili smo odjeljak 144 (zabrana nezakonitog okupljanja) i internet je suspendovan u Tapal-u", izjavila je u utorak okružni sudija Čandra Bušan Sing.

"Dodatne policijske snage su razmeštene kao mera predostrožnosti. Situacija je sada normalna. Policija je takođe smanjila broj onih koji dele lažne postove na društvenim mrežama, koji su verovatno "zapalili strasti", izveštava agencija Pres Trast iz Indije.

Indijski dnevnik Tajms objavio je u utorak da su muslimansku porodicu u minibusu u tom području navodno u nedjelju napali muškarci na motociklima i da je pobjegla samo zato što je s njima putovala hinduistička žena.

"Oni su me tukli, koa i moju ćerku koja je nosila veo i našeg vozača vozač", rekla je za novine Šafi Muhamad bbasi, jedan od sedam članova muslimanske porodice.

"Pooja (hinduistička žena) je izašla i hrabro se suprotstavila napadačima."

Kritičari optužuju Modija i njegovu hindu nacionalističku BJP da seje podjele na nacionalnoj razini između verskih zajednica u Indiji, oko 170 miliona od kojih su 1,3 milijarda muslimani.

Pod Modijem, koji je na vlasti od 2014. godine i ponovo izabran prošlog meseca, nekoliko gradova s imenima ukorijenjenim u indijskoj prošlosti Islamskog Moghula su preimenovani i tvrdolinijaši se nadaju da će njegov drugi mandat imati više napretka ka hinduskoj hegemoniji.

Niz linčovanja muslimana od strane hinduističke mafije zbog takozvane zaštite krava - svetih životinje za mnoge hinduse - i drugih zločina iz mržnje, zasijali su strah i očaj u zemlji u kojoj postoji driga po veličini muslimanska zajednica na svetu.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja